Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri, Antalya'nın Kaş ilçesindeki Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti'ni gezdi. Öğrenciler, kazı ekibi tarafından bilgilendirildi.
AÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nden 80 öğrenci, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'ın destekleri ile Kaş ilçesindeki Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti'ni gezdi. Öğrencilere, Patara Antik Kenti gezisinde AÜ Öğretim Üyesi, Patara Kazıları Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, emekli öğretim üyesi Patara kazıları ilk başkanı Prof. Dr. Fahri Işık, Patara Kazı Başkan Yardımcısı AÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Dündar, Antalya Bilim üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Koçak eşlik etti. Öğrencilerin gezisi antik kent girişinden başladı. Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Prof. Dr. Fahri Işık, Doç. Dr. Erkan Dündar ve Doç. Dr. Mustafa Koçak antik kentin bölümlerini, tarihini anlattı. Patara Antik Kenti kazılarının tarihçesi hakkında bilgi verildi, öğrencilerin soruları yanıtlandı.
Gezi sonunda dünyanın ilk demokratik meclis binası olan Likya Birliği Meclisi Binası'nda toplantı yapıldı. Toplantıya Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da katıldı. Başkan Ulutaş, "Bu antik kentin sahipleri olan siz arkeoloji öğrencileri ile dünyanın ilk demokratik meclis binasında bir arada olmaktan çok mutluyum. Bu tür gezilere destek vermeye devam edeceğiz. Patara Antik Kenti, dünyanın ilklerinin merkezi. Türkiye ve Kaş turizmi açısından çok önemli. Bu antik kent Fahri Işık ve Havva İşkan Işık hocalarımızın ve onların yetiştirdiği öğrenciler tarafından gün ışığına çıkarıldı. Hepinizin emeğine teşekkür ediyorum" dedi.
Prof. Dr. Havva İşkan Işık ise "Bugün öğrencilerimiz Patara Antik Kenti'ni görerek, yaşayarak, dinleyerek öğrendi. Bu antik kentler gelecekte öğrencilerimizin ellerinde gün ışığına çıkmaya devam edecek. Bizler emaneti onlara devredeceğiz. Öğrencilerimiz gelecekte devralacakları emaneti tanıdı. Katkıları için Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'a teşekkür ediyoruz" dedi.
Ardından öğretim üyeleri, Likya Birliği Meclisi Binası'nın tarihçesini ve restorasyon aşamalarını anlattı. Gezi, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'ın kazı ekibi ve öğrencilere verdiği yemekle sona erdi.
 
Editör: TE Bilisim