KAŞ'TA 56 KAÇAK MÜLTECİ  YAKALANDI
   Kaş ilçesinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan Suriye ve Afgan uyruklu 20'si çocuk, 17'si kadın 56 göçmen yakalandı.
Yasa dışı yollarla Avrupa’ya kaçmak isteyen 56 mültecinin hayalleri, Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Kalkan Mahallesi’nde sona erdi. Edinilen bilgiye göre; Kalkan’dan aldığı yolcuları Yalı Mevkisi’ndeki Gerenlik Koyu’na götüren kaptan Engin Canpolat, “Pala” adlı yatını demirledi. Yolcuları yüzmek için denize atlarken, birden ormanlık alandan bir grup mültecinin sahile doğru geldiğini gördü. Kaptan Canpolat, hemen Kalkan Jandarma Komutanlığı’nı ve Kalkan Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı’nı arayarak durumu bildirdi. Mültecilerin bulunduğu alana sahilden Jandarma Komutanlığı ekipleri, denizden Kalkan Sahil Güvenlik Botu olay yerine geldi. Alanın kayalık olması nedeniyle, mülteciler Sahil Güvenlik Botu’na alındı. Sahil Güvenlik Botu ile, Kalkan Yat Limanı’na çıkarılan mülteciler, Kalkan Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. Buradan Kalkan Jandarma Komutanlığı’na götürülen mülteciler, ardından münibüslerle Kaş’a götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Mültecilerin 19’u erkek, 17’si Bayan, 20 çocuk toplam  56 kişi ve Suriye ve Afgan uyruklu olduğu, bazılarının Antalya’dan bir bölümününde İstanbul’nda geldiği belirlendi.
   Pala adlı yatın kaptanı Engin Canpolat yaptığı açıklamada”Yatla kıyıya yanaşıp demir attım. Birden ormanın içinden insanlar yata doğru gelmeye başladı. Zannederim yatın kendileri için geldiğini zannetiler. Sevinç içinde bir şeyler söylüyorlardı. Ben de hemen Jandarma ve Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı’nı arayarak haber verdim” dedi.
   
 
Editör: TE Bilisim