Kaş Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün yürüttüğü AB Projesi kapsamında, Avrupa'nın 6 ülkesinden gelen eğitimciler Kaş'a geldi.
Avrupalı eğitimciler Kaş Eğitim Merkezi'nin 2016 yılında kabul edilen AB Erasmus + Projesi 'Skill IT: SKILLS INNOVATION TRANINIG' kapsamında altıncı toplantılarını Kaş'ta yaptı. İngiliz Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen KA2 Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında Kuzey İrlanda, Yunanistan, İtalya, Hırvatistan, İspanya, Çekya ve Türkiye'den 2'şer eğitimci bir haftalık eğitim gördü. Projeye Kaş'tan, proje sorumlusu olarak Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, iletişim sorumlusu Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hatice Göktaş katıldı.
Katılımcılar bir hafta boyunca dezavantajlı yetişkinlerin dijital ihtiyaçlarının karşılanması için etkili stratejilerin geliştirilmesi ve uygulanması; geliştirilmiş yetişkin öğrencilerin BİT okuryazarlığı ve yetkinlikleri; yetişkin eğitimcileriyle yaşam boyu öğrenmede dezavantajlı yetişkinlerin katılımlarını artırmak için tanıtım ve işbirliği ve ortak kuruluşlar arasında ulus ötesi işbirliğinin ve ağın güçlendirilmesi konusunu tartıştı. Önerilerin de sunulduğu toplantılarda deneyimler aktarıldı. Konuk eğitimciler bir hafta boyunca Kekova, Patara ve Xanthos antik kentlerini ve Saklıkent'i de gezip, Kaş çevresinde mahalle ve aile ziyaretleri yaptı. Avrupalı eğitimciler Kaymakam Bilgehan Bayar ve Belediye Başkanı Halil Kocaer'i de ziyaret etti. Kaymakam Bayar ve Başkan Kocaer konuklara çeşitli hediyeler verdi.
Kaş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, "2016 yılından bu yana sürdürdüğümüz AB Projemiz, İspanya'nın Valencia şehrinde yapacağımız bir haftalık seminerle sona erecek. Üç yıldır yürüttüğümüz proje kapsamında Türk eğitimciler 6 ülkede eğitim seminerine katılmış olacak. Konuklarımıza bir hafta boyunca Türk kültürünü, yaşamımızı ve ülkemizi tanıttık. Yetişkin eğitimi konusunda yeni projeler ürettik" dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim