TUR OPERATÖRLERİNİN KALKAN ÇIKARMASI
    Merkezi Almanya’nın Hessen Eyaleti’ndeki Offenbach şehrinde bulunan “ART Touristik Service” firmasının çatısı altında faaliyet gösteren Avrupalı tur operatörleri, Kalkan’da faaliyet gösteren “AYKAN Grup” başta olmak üzere bazı turizmcilerin daveti ile Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Kalkan’ı ziyaret etti.
    Merkezi Almanya’nın Offenbach şehrinde olan “ART Touristik Service” adlı tur operatörünün çatısı altında faaliyet gösteren Almanya, Avusturya, Hollanda ve İsviçre’de faaliyet gösteren tur operatörleri Kalkan’a geldi. Avrupalı tur operatörlerini Kalkan’da, Kaş Belediye Başkan Vekili Hüseyin Sertçelik, AYKAN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Uzun, Kalkanlı tur operatörü Özgür Özdemir ve turizmciler karşıladı.  Ardından 65  Avrupalı tur operatörü  ile Kalkanlı turizmciler toplantıda bir araya geldi. Toplantının ardından Avrupalı tur operatörlerine Kalkan’daki oteller, villalar, Kalkan’nın kent merkezi gezdirildi. Oteller, villalar ve Kalkan’nın tanıtımı yapıldı. Ardından Likya Birliği’nin başkenti Patara Antik Kenti gezildi.
    Toplantıda bir konuşma yapan Kaş Belediye Başkan Vekili Hüseyin Sertçelik yaptığı konuşmada”Kalkan ve Kaş  yöresi bundan 15 yıl öncesine kadar Alman turistlerle dolu idi. Alman turistlerin tercihi  idi. Ancak Alman turistler büyük oranda bu bölgeye gelmemeye başladı. Birçok Alman dostumuz bölgemizde yerleşik olarak yaşıyor.  Ancak Bölge en güzel turizmi o yıllarda yaptı. Biz, sizler aracılığı ile tekrar Alman turistleri yoğun olarak Kalkan’da, Kaş’ta, Patara’da ağırlamak istiyoruz. Biz bölge olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. İdare olarak, turizmciler olarak hazırız. Alman konuklarımızı bekliyoruz”dedi.
    ART Touristik Service Başkanı Yıldıray Güleç ise yaptığı konuşmada” Biz bünyesinde 700 acentayı barındıran bir kuruluş ve örgütlenmeyiz. Başta Almanya olmak üzere Avusturya, Hollanda, İsviçre, Belçika ve başka bazı Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteriyoruz. Çoğunluğu Türk acentalarından oluşuyor. Kalkan’a ilk kez geldik. Gelirken Demre’yi ve Kaş’ı gördük. Buralarda böyle tarihi ve doğal zenginliklerin olduğunu ilk kez görme olanağımız oldu. Özellikle Batı Avrupalı turiste hitap edecek her şey burada mevcut. Grubumuz başta Kalkan olmak üzere bu yöreye yapacağımız antlaşmalardan sonra mutlaka turist gönderecek. İnanıyorum ki birlikte yapacağımız çalışmalarla, Kalkan başta Alman konukları olmak üzere Batı Avrupalı konukları ile eski günlerine dönecek” diye konuştu.
 Eki: FOTO  Ahmet  Acar
 
Editör: TE Bilisim