KAŞ’TA İSTİKLAL MARŞININ KABÜLÜNÜN 101. YILDÖNÜMÜ VE MİLLİ ŞAİR ERSOY ETKİNLİKLERLE ANILDI
Kaş’ta İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy etkinliklerle anıldı.
12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü münasebetiyle, Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Serdar Yıldırım, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş Emniyet Müdürü Volkan  Cansever, Kaş Milli Eğitim Müdürü Melih Eroğlu, resmi kurum daire amirleri, müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Kaş Mahalle Muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Proğram Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ‘nın okunmasıyla başladı. Proğram etkinlikleri kapsamında günün anlam ve önemini belirten konuşması yapıldı. Ardından öğrenciler tarafından İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı okunarak anıldı. Öğrenciler tarafından şiirler coşkuyla okundu. Kaş Kasaba Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı “İstiklal Marşı Oratoryası” sunuldu.  Ardından İstiklal Marşı’nın kabulünün anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelendi. Okul korosu, marşlar seslendirdi. Törene katılanlar ve öğrencilerin katıldığı bayrak gösterisi sunuldu.  Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Türkçe öğretmeni İrfan Çakır yaptı. Çakır, İstiklal Marşı’nın Türk ulusunun bağımsızlık destanı olduğunu belirtti.
Kasaba Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge Okulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan tiyatroyla program sona erdi.
KAŞ KAYMAKAMI YAZICI’DAN 12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ MESAJI
Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı 12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 101. Yıldönümü ve İstiklal Marşı’nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Nedeniyle Mesaj Yayımladı
Kaymakam Yazıcı yayımladığı mesajda”Kahraman milletimizin bayrağımız ve bağımsızlığımız uğruna verdiği, tarihte emsali olmayan kurtuluş mücadelemizi destanlaştıran, bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, içinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bildiği için İstiklal Marşımızla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuştur. Azimle, inançla, büyük fedakârlıklarla yürütülen istiklal mücadelemizi, yazdığı muhteşem mısralarla destanlaştırmış ve ebedileştirmiştir. İstiklal Marşımızda, en güzel ifadesini bulan birlik, beraberlik, bağımsızlık gibi ortak değerlerle, gelecek için çalışmaya devam eden milletimiz, sonsuza dek bağımsız olarak yaşayacaktır. Mehmet Akif’in “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!” diye ettiği duayı, işgal günlerinin hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakârlıklar yaptığımızın en güzel ifadesi olarak Türk gençliği hafızasına kazımalıdır. Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerinin şuuruna vararak atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve bayrağımızı daha yükseklere taşımak, İstiklâl Marşımızı coşkuyla söyleyeceğimiz daha büyük başarılar kazanmak için gayret göstermektir. Bu anlamlı gün vesilesiyle başta, cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u sonsuz minnet,  rahmet ve saygıyla anıyorum”dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim