Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi.
Başkan Mutlu Ulutaş, Sütleğen, Yuvacık, Başdargaz, Yayla Çavdır ve Yaylapalamut mahallelerinde hemşehrileriyle bir araya geldi. Ziyaretlerde, AK Parti Antalya milletvekilleri İbrahim Aydın ve Tuba Vural Çokal ile AK Parti İlçe Başkanı Okay Bilgin de yer aldı. İlk olarak, Sütleğen Mahallesi'nde hemşehrileriyle buluşan Başkan Mutlu Ulutaş, burada yaptığı konuşmada, Kaş'ın 54 mahallesine hizmetler, yatırımlar yaptıklarını ve buna devam edeceklerini söyledi.
Başkan Ulutaş, hükümet olarak Antalya'da, Kaş'ta güzel hizmetler yaptıklarını dile getirerek, "Yerel idare olarak, elimizdeki imkanlar ölçeğinde her mahallemizde bütün aksaklıklara, eksikliklere rağmen, pandemiye rağmen, dünyada savaş olmasına rağmen, ekonomik dengesizliklere rağmen, hizmetlerimize, yatırımlarımıza devam ediyoruz ve devam edeceğiz" dedi.
Sütleğen meydan proje çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Ulutaş, "Geçen günlerde bu projeyle ilgili sunum yaptık. Bazı değişikliklerin tamamlanmasının ardından projenin ihalesini yapacağız. Sütleğen'e kalıcı, daha çok cazibe yaratacak, vatandaşlarımızın buradaki ihtiyaçlarını görecek, gelen misafirlerimizin rahat edebileceği, burada memnun kalabileceği projeyi inşallah Sütleğen Mahallemize kazandıracağız" diye konuştu.
Başkan Ulutaş, Gömbe- Kaş yolu çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağına işaret ederek, "Biz de ara yollar olsun, diğer ihtiyaçlar olsun, bununla ilgili geçen yıllarda asfalt çalışmaları yaptık. Bundan sonra da çalışmalara devam edeceğiz. 7/24 sizlerin emrindeyiz, hizmetindeyiz" ifadelerini kullandı.
Milletvekili İbrahim Aydın, Antalya'nın batı bölgesinde tek AK Parti'li belediye başkanının Mutlu Ulutaş olduğuna dikkati çekerek, "Kaş'ta çok işler yapılıyor, yapılmaya da devam ediyor. Kaş, arazisi en geniş ilçelerimizden biri. Özellikle ulaşım konusunda her karayolu toplantısında Elmalı'dan sonra Akçay, Gömbe Sinekçi'den aşan Kasaba yolu ve Sütleğen'den Kalkan'a inen yol konuşulur. Bu yol, ulaşım olmazsa ne turizmden gerektiği hakkı alırız ne de ürettiğimiz ürünü İç Anadolu'ya gönderebiliriz. Yıllardır hayalimiz olan Sinekçi'den Kasaba'ya inen yol ihale edildi. Şükürler olsun, yol yapımı başladı" dedi.
2023 seçimlerinin önemine değinen İbrahim Aydın, şunları kaydetti:"Tüm dünya insanına lazım bir lider var; Recep Tayyip Erdoğan. Mutlaka biz Türk ve Müslüman olarak, bu coğrafyada kalabileceksek ve dünya barışı da olacaksa Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin olması gerekiyor. Dünyada şu anda bir lider sıkıntısı var. İşte tahıl koridorunu açmasa Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dünyada gıda krizi olacak. Bunu çözen bir lider var, bunu çözen bir Türkiye var. Bunun devamlı olması lazım. Birlik ve beraberlik içinde memleketimizin bekası için devletimizin devamlılığı için Erdoğan'a, Cumhur İttifakı'na destek vermemiz lazım. Bir beş yıl daha bu iktidarın devam etmesi gerekiyor. Bizim hedefimiz, dünya insanlığına barış getirmek, bunun yanında ülkemizi kalkındırmaktır. Bunları da yapıyoruz."
Milletvekili Tuba Vural Çokal, göz doktoru olduğunu hatırlatarak, doktorların iki yıllık çok yoğun pandemi sürecinden geçtiklerini, maaşlarına ilişkin Sağlık Bakanlığı ile beraber mecliste yeni bir yasa teklifi çıkardıklarını ve gerekli zamları yaptıklarını anlattı. Sütleğen'deki aile sağlığı merkezi konusuna ilişkin konuşan Tuba Vural Çokal, "Buraya gelmeden önce Sağlık Bakanı'mızı aradık, durumu ilettik. Buradaki esas problem, aile sağlığı merkezlerinin işlemesi için belli bir nüfusa sahip olmak gerekiyor. Hekim arkadaşımın yeterince hasta portföyünün olması gerekiyor ki burada bu aile sağlığı merkezine izin verilsin. Biz çevre köylerle beraber buranın nüfusunu iki bin civarında, bakanlığa bildirdik. Üzerinde tekrar çalışacaklar. Konunun takipçisi olacağım" dedi.
Çokal, konuşmasının sonunda 6'lı masadan bahsederek, şunları söyledi: "6 kişi bir masanın etrafında oturmaya çalışıyorsunuz. Her ay toplanıyorsunuz. Masanın dibinde kimin olduğunu sormak gerekiyor. Tek derdiniz Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek. Devirdiniz, ne yapacaksınız? HDP'ye hangi bakanlığı vereceksiniz? İçişleri mi Dışişleri mi Eğitim mi Milli Savunma mı? Yani o yüzden bizim hep beraber birlik, beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor."
Başkan Ulutaş, milletvekilleri Aydın ve Çokal ile AK Parti İlçe Başkanı Bilgin, mahalle ziyaretleri çerçevesinde esnaflara da hayırlı işler temennisinde bulundu.
 
Editör: TE Bilisim