Antalya'nın Kaş ilçesinde ilkokul öğrencileri, TBMM'nin kuruluşunun 101. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu, çektikleri videoyla yaşattı. Öğrenciler, Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti girişindeki Patara Şehir Takı'nda bayram coşkusunu başlattı.
Kaş ilçesindeki Yeşilköy Hilmi Toksoy İlkokulu öğretmenleri Gencer Avşar ve Onur Ayyıldız ve öğrencileri, TBMM'nin kuruluşunun 101. yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bir video çekerek bayram coşkusunu yaşattı. Videoda Suden Kanga, Ecrin Şerment, Utku Körpe, Hayat Berrak Kıpçak, Eren Özhan, Aylin Erkan, Tunç Körpe, Hilal Kocaer, İrem Bozkurt, Berrin Yılmaz, Esma Dila Kocaer, Zeynel Abidin Tekin ve Sedef Çilingir adlı öğrenciler görev aldı.
Öğrenciler, Patara Antik Kenti Giriş Takı'ndan başlayarak, Tuncer Ediz Toksoy'a ait 'Haydi Gelin Çocuklar 23 Nisan' adlı şarkıyı seslendirdi. Şarkının seslendirmeleri Patara'daki Likya Birliği Meclisi Binası'nda, Patara Ana Cadde, Patara Antik Kenti kalıntıları, dünyaca ünlü Kaputaş Plajı, Kalkan Mahallesi, Fırnaz Koyu gibi tarihi ve doğal güzellikler içinde yapıldı.
Yeşilköy Hilmi Toksoy İlkokulu Müdürü Hakan Aydın, "Yaşadığımız topraklar, dünyanın ilk demokratik anayasasına kaynaklık eden, dünyanın ilk demokratik meclisinin yer aldığı Likya Birliği toprakları. Anadolu'da kurulan ilk meclisle, son meclisi ve demokrasi fikrini çektiğimiz video ile çocuklarımıza özümsetmek istedik. Atatürk seviye konuştu.
Editör: TE Bilisim