KAŞLI ESNAF  ÇİFTE BAYRAM YAŞADI
   Antalya’nın Kaş İlçesi’de dokuz gün süren Kurban Bayramı tatili, Kaşlılar’a çifte bayram yaşattı. Kaş ve çevresi bayramda tatilcilerle doldu, taştı. Turizmcilerin ve tüm esnafın bayram boyunca yüzü güldü.
BAYRAMDA TATİLCİNİN TERCİHİ YÜZDE YÜZ KAŞ OLDU
Kurban Bayramı ve 9 günlük  Kurban Bayramı tatili nedeniyle Kaş’a tatile gelen tatilciler aşırı yoğunluğa neden oldular. 9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bulan tatilciler Kaş’a akın etti. Buna rağmen büyük şehirler başta olmak üzere özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya gibi kalabalık yerlerde yaşayan vatandaşlar şehri terk edip, tatile özellikle turistik ve son yılların göze tatil ilçelerinden Kaş’a tatile koştular. İlk tercih ettikleri yer de Kaş oldu.
 Kurban Bayramı boyunca, Kaş Merkez, Kalkan, Patara, Saklıkent,  turizm merkezleri, villa turizmi ile ünlü  Üzümlü ve İslamlar mahallerindeki tüm tesisler doldu. Özellikle Kaş Merkez’de tarihin en büyük turizm yoğunluğu yaşandı. Kaş Merkez’deki tüm otel, pansiyon, villaların dolması nedeniyle, birçok tatilci Çukurbağ Yarımadası Yolu’nda, denize yakın sakin bölgelerde çadır kurarak tatilini geçirdi. Birçok tatilci geceyi arabalarında, arabalarının yanında serdikleri örtülerde uyuyarak geçirdi. Kekova, Meis ve Liman Ağzı’na  tur yapan tekneler tam dolu sefer yaptı. Bazı tatilciler geceyi, sabah dokuzda terk etmek koşulu ile tur teknelerinde geçirdi. Kaş Emniyet Müdürlüğü ve belediye zabıta ekipleri, akşam saatlerinde Kaş girişindeki Migros Kavşağı’nda içeri araç girişine izin vermedi. Araçlar, Kaş – Antalya D- 400 karayolu kıyısında park etmek zorunda kaldı. Kaş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tatilcilerin huzur ve güvenliği için 24 saat görev yaptı.
   Bunun yanında Patara, Kaputaş,Küçük Çakıl, Büyük Çakıl, Akçagerme, İnce Boğaz plajları gündüzleri tatilcilerle doldu taştı. Kaş’taki dalış okulları tam kapasite ile çalıştı. Akşamları Uzun Çarşı, Kaş Cumhuriyet Meydanı, Kaş Balıkçı Barınağı çevresindeki lokantalar, barlar doldu taştı. Bayram boyunca Kaş’taki tüm esnaflar bayram etti.
   Kaş Turizm Bürosu Sorumlusu Mustafa Aydın yaptığı konuşmada” Kaş, turizm tarihinin en kalabalık tatil günlerini yaşıyor. İlçe ve çevresindeki otel, pansiyon, villalar, evler yerli turistlerle doldu taştı. Şu andaki turistlerin yüzde doksanı yerli. Yabancı turistlerin oranı yüzde on civarında. Turizmci ve esnafın bayram boyunca yüzü güldü. Kısacası Kaş 9 günlük bayram tatili boyunca çifte bayram yaşadı” dedi.
   
 
 
Editör: TE Bilisim