Kaş Belediyesi ihtiyaç sahibi çocukların hayallerini gerçekleştirmek için ‘Bir Dileğim Var’ sorumluluk projesi kapsamında, çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Proje kapsamında dileklerini bir mektupla ileten çocuklar düzenlenen programda hediyelerini aldı.
Kaş’ta kaymakamlığı, Kaş Belediye Başkanlığı, Kaş İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çocuklar İçin Çalışkan Arılar Derneği işbirliğinde, toplumsal bilinç ve farkındalık sağlamak amacıyla sosyal çalışma düzenlendi. İhtiyaç duyan çocukların hayallerini gerçekleştirmek üzere, 'Bir Dileğim Var' projesi kapsamında düzenlenen programda çocuklar hediyelerine kavuştu. Kaş’ın Çukurbağyarımadasındaki Kaş Belediyesine ait Kaş Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Mesire Alanında gerçekleştirilen programa, Kaş Kaymakamı Bülent Karacan, Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Serdar Yıldırım, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Emniyet Müdürü Serkan Kaçar, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Kıdemli Başçavuş Feridun Mert, Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan da katıldı.
‘Bir Dileğim Var’ mektubu
İlçede belirlenen 22 okuldan 88 öğrencinin dileğini Kaş Belediyesi yerine getirdi. İhtiyaç sahibi çocuklar Kaş Belediyesine ‘Bir Dileğim Var’ adıyla mektup gönderdi. Bu doğrultuda istenen bisiklet, kay kay, ayakkabı, giysi, oyuncak, kitap, ayakkabı ve benzeri çeşitli hediyeler alındı. Proje kapsamında düzenlenen programda çocuklar hediyelerine kavuştu. Geldikleri tesiste güzel vakit geçirip unutulmaz bir gün yaşadı.
“Çocukların yanında olacağız”
Programda konuşan Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, çocukların araştıran, sorgulayan, kendine güvenen, yeniliklere açık, demokrasiyi özümsemiş fertler olarak yetiştirilmelerinin temel amaç olduğunu söyledi.
Çocukları içinde yaşadıkları çağı okuyup, geleceğe ilişkin ufku ve hedefleri olan insanlar olarak yetiştirmenin zorunluluk olduğunu belirten Başkan Ulutaş, “Çocuklarımızın bu sorumluluğun şuuru içinde güzel yarınlarımızın mimarları olacağına inancımız sonsuzdur. Çocuklarımıza ülkemizi geleceğe taşımaya yönelik, sorumlu ve duyarlı bütün çabalarında destek verecek, yanında olacağız. Çünkü, onları seviyor ve güveniyoruz.” dedi.
Editör: TE Bilisim