4 DALDA 4 ALTIN MADALYA KAZANDI
Master kadınlar kategorisinde dalan 'Birgül Erken GSK'den Birgül Erken birinciliği kazandı. Erken, 4 gün üst üste 4 dalda da altın madalya kazanan sporcu oldu.
 Son 4 gün boyunca derinlerdeki zorlu derinlik yarışlarında dereceye giren sporculara, Kaş Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle madalyaları verildi.
 Şampiyonada dereceye giren sporcular ekim ayında Kaş'ta yapılacak olan Dünya Sualtı Serbest Dalış Açıksu/Outdoor Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.
Birgül Erken’in Dünya Şampiyonası'nda master kadınlar kategorisinde Dünya Rekoru kırarak Türkiye'deki ilk kadın Şampiyon olmak.
BİRGÜL ERKEN:
"Ülkemizde dünya sıralamasında en üstte Şampiyon olan kadın ya da erkek sporcu yok. Ben de şimdiye kadar diğer tüm sporcular gibi dünya 2 si ve 3 sü oldum. Ulusal rekorlar kırıldım.
 Bu yıl ilk defa masterlara katılmak üzere seçimimi yaptım. Büyükler kategorisinde 100 mt nin altına dalabilen çok insan varken master kategorisinde, zirve şansım daha yüksek görünüryor.
Bizim sporumuz tecrübeyle, biraz yaş ilerledikçe daha da kuvvetli yapabileceğiniz bir spor. Dolayısıyla ben de geçen yıl Vertical Blue yarışmasından beri, büyük bir sıçrama yaşayarak en iyi derecelerimi yapmaya başladım.
Zira benim kadar bu sporda emek veren dünya üzerinde çok atlet yok. Dolayısıyla önüm açık görünüyor.
Zirveye hiç bu kadar yakın olmamıştık.
Bunu iyi değerlendirmeyiz.
 Türkiye sualtı sporları Federasyonumuzun da taktiri ile bu durumu ülkemiz lehine kullanarak altın madalya için mücadele vermek için hem fiziksel hem de mental olarak hazırlıklarımı Kaş'ta kendi imkanlarımla sürdürüyorum.
Şimdiden sonra master kategorisindeki avantajımı kullanıp adımızı tarihe yazdırmak için, bayrağımızı zirveye taşımak için stratejik olarak bir yol haritası çizdim.
Geçen yıl Verical Blue Dünya Şampiyonası'nda Bahamalar'da -77 mt çift palet sabit ağırlık branşında ve -78 mt ip destekli sabit ağırlık branşında iki ulusal rekor kırdım.
Türkiye Şampiyonası'nda bu kadar derine dalmadan madalya aldım. Çünkü geçici bir kulak problemi yaşadım. Benim gibi bir çok sporcu da kbb uzmanının hastanede izinde olduğu bir tarihte yarışmalarda kulak sorunları ile de ayrıca uğraşmış olduk.
Hal böyle olunca daha derine zorlayarak dalmaya çalışmak yerine zorlandığım yerde hırs yapmadan dereceleri daha düşük tutarak ilerledim. Bu da bu yolda sağlıklı bir strateji idi.
Şimdi sorun ortadan kalktı ve antrenmanlarda derinlikleri tekrar yakaladım.
Sağlığınızı ve enerjinizi korumak adına akılcı davranmak gerekiyor. Yoksa dalış hayatınız biter.
Hazır olunca mavi derinliklerin kapısı açılıyor. Sabırlı ve anlayışlı olmak lazımdı.
Bu konudaki taktik de işe yaradı sağlıklı dalışlar oldu çok şükür.
Şimdiden sonra derinlerden altın madalya çıkarmak için milli formanın motivasyonu ile elimden gelenin en iyiysini yapmaya çalışacağım.
Bu yıl, yaş kategorisinde önümde kırılacak daha çok rekor var. Bu rekorlar ulusal rekor olmaktan öte dünya şampiyonu olmakla ilgili. fırsatları içeriyor
İyi bir taktik çalışması ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonumuzun da vereceği milli takım kampı desteği ile şanlıbayrağı zirveye taşımak istiyorum.
Milli takım seçimleri bir hafta içinde belirlenecek. Ülkemizde yapılacak olan Dünya Şampiyonası da bizim ülke olarak prestijimizdir ayrıca.
Bu yönde de sorumluluğum ve motivasyonum büyük. Dünya Şampiyonası ve Kaş Başka World Cup yarışmalarında bir kaç master dünya rekorunu kırabileceğime inanıyorum.
" dedi.
 
Editör: TE Bilisim