CHP KAŞ İLÇE KONGRESİ 15 ARALIK PAZAR GÜNÜ  YAPILACAK
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kaş İlçe Teşkilatı’nın Olağan Kongresi 15 Aralık Pazar  günü  saat: 13:30’da Kaş’ın  Çerçiler Mahallesi’ndeki Kaş Belediye Düğün Salonu’nda  yapılacak. Cumhuriyet Halk Partisi mevcut Kaş İlçe Başkanı ve başkan adayı Mehmet Vural Arıkan  kongre öncesi yaptığı konuşmada “  Cumhuriyet Halk Partisi Kaş İlçe yönetimi olarak, bir yıllık görev süremizin sonuna gelmiş ve 15 Aralık Pazar günü  ilçe kongremizi yapacağız. Mevcut başkan olarak Pazar günü yapılacak kongrede başkanlığa tekrar adayım. Benimle birlikte başkanlık için Gül Ustaer ile başkanlık için yarışacağız.Kongremizde 174 İlçe Delegesi Oy Kullanacak. 6 İl Delegesi ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz Seçilecek. Kongremizde şu ana kadar ben ve diğer aday Gül Ustaer olmak üzere 2 başkan adayın listesi seçime gireceğini söyledi.
Kaş CHP İlçe Başkanlığı Kongresi 15 Aralık Pazar günü yapılacak.  Pazar günü yapılacak olan kongrede İlçe Başkanlığı ve yönetim Kurulu seçilecek. Antalya İl düzeyinde ve tüm ilçelerde yapılacak seçimlerde CHP İlçe Başkanlığı ve yönetim seçimi ilk olarak Kaş İlçesinde yapılıyor. 15 Aralık 2019 tarihinde yapılacak seçimde 159 asil 15 doğal üye olmak üzere toplamda 174 üyenin delege olarak oy kullanacağı CHP İlçe Başkanlığı ve yönetiminin belirleneceği seçimde Başkan ve 14 kişiden oluşacak yönetim Kurulunun kontenjanının %20’sinin 30 yaş altı gençlerden oluşacağı, %33’nün ise bayanlardan oluşacağını ve 1 Kasıma kadar üye olanların bu seçimde oy kullanacağı belirtildi. Hali hazır Kaş İlçesinde Cumhuriyet Halk Partisine kayıtlı 1435 kayıtlı seçmenin bulunduğu bildirildi. CHP Parti tüzüğüne göre İki yıllığına seçilecek olan İlçe Başkanlığı ve 14 kişilik yönetim kurulun yanı sıra 16 kişiden oluşacak İl delegesi de bu seçimde belirlenmiş olacak. CHP İl başkanlığı seçimi için Kaş İlçesinden belirlenecek 16 kişilik delege listesi Antalya İl Başkanlığı seçiminde oy kullanmış olacak. Son duruma göre şimdilik Kaş İlçe Başkanlığı seçimi için halihazır ilçe başkanlığı görevinde bulunan mevcut başkan Mehmet Vural Arıkan ile ilk bayan aday Gül Ustaer  yarışacak.
Halen İlçe Başkanı olan ve İlçe başkanlığına aday olan Mehmet Vural Arıkan 1983 Kınık doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Kınık İlköğretim ve Yeşilköy Emin Kasapoğlu Lisesinde tamamladı. Evli ve iki çocuk babası olan M.Vural Arıkan aynı zamanda tarım ve sera ile uğraşıyor. Eşi ev hanımı olan M.Vural Arıkan 2011 yılında CHP üyesi oldu. Sırası ile 2 dönem yedek üyelikle başlayan CHP üyeliği asıl üyeliğe geçiş ile üç dönemdir asıl üyelikle devam etti. Son bir yıldır da CHP İlçe başkanlığını yürütüyor.
     Mehmet Vural Arıkan yaptığı konuşmada"Öncelikle tüm Kaş halkını selamlarımı ve iyi niyet temennilerimi sunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak son genel ve Yerel seçimlerde gerek Türkiye genelinde ve gerekse Antalya ve Kaş bölgemizde verimli ve etkin bir seçim süreci yaşadık ve yaşattık. Cumhuriyetimizin temelini atan ve kuruculuğunu yapmış olan Cumhuriyet halk Partisi artık ilk seçimlerde iktidarın ve yönetimin ilk namzet adayı olarak kendisini kanıtlamaya hazırdır. Bende onun bir neferi olarak tüm parti arkadaşlarımla beraber CHP’yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği aydınlık yolda iktidara taşımayı arzuluyoruz. Bunu önce Kaş İlçemizde, sonra Antalya’mızda sonrada bütün Türkiye genelinde yaparak başaracağız. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman cumhuriyetin temel özellikleri olan Cumhuriyetçiliği, Halkçılığı, Milliyetçiliği, Devrimciliği, Devletçiliği ve Laiklik ilkelerini savunmuştur. Her zaman demokrasiden, insan haklarından, eşitlikten ve özgürlükten yana tavrını koymuştur. Hiçbir zaman kişisel çıkarlarını halkın iktidarına tercih etmemiş, bireylerin hak ve özgürlüklerini ön plana almış, hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını savunmuştur. Rant amacı güden kapitalist ve emperyalizmin her zaman karşısında yer almıştır. Peki tüm yaptıklarımız ve yapmaya çalıştıklarımız yeterli mi? Asla değil, biz bunun bilincindeyiz. Ve bu birlikteliği daha da ileri götürmek, bunu yaparken de, sizlere daha çok faydalı olmak en büyük isteğimiz ve görevimizdir.İşte bu amaçla ben ve arkadaşlarım, bir kez daha CHP Kaş İlçe Örgütü yönetimine talibiz.Ve inanıyoruz ki, önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz görev süremizi, gerek Belediye, gerekse Ülke yönetimi açısından bir CHP iktidarında gerçekleştireceğiz. Hem bölgemiz, hem de ülkemiz açısından bir çıkış ve kurtuluş umudu olacak o günlere beraber yürüyeceğiz.Bu bakımdan, partili ya da partisiz ayırımı yapmadan tüm hemşerilerimi 15 Aralık Pazar günü saat: 13:30’da Kaş Belediyesi Çerçiler düğün salonunda yapılacak olan CHP Kaş İlçe kongremize bütün vatandaşlarımızı olmak üzere herkesi davet ediyorum.O gün orada, demokrasi meşalesini yakarken, ülkemizin Hak, Hukuk ve Adalet konusundaki sıkıntılarını aşmanın yollarını siz sevgili halkımızla birlikte bulacağız ve birlikte başaracağız Bu vesile ile aday olacak diğer arkadaşıma şimdiden başarılar diliyorum. Kim aday olursa olsun veya kazansın fark etmez. Kazanan her zaman Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Her zaman partimin bir neferi olarak çalışacağıma şimdiden söz veriyorum. Buradan partili seçmenlerimize ve Kaş’lı tüm hemşerilerime selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Buradan Kaş Aydın Haber ailesine bizlerin sesi ve tercümanı olduğu için ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum"dedi.
 
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim