Kaş CHP İlçe Kongresi 15 Aralık Pazar günü yapılacak
  CHP Kaş İlçe Kongresi'nde başkanlığa aday olan mevcut Başkan Mehmet Vural Arıkan ile turizmci Gül Ustaer başkan olmak için yarışacak. Antalya’da CHP’de ilk ilçe kongresi, 15 Aralık Pazar günü  Kaş CHP İlçe Kongresi ile başlayacak. Antalya’daki ilçe kongreleri 12 Ocak Pazar günü yapılacak olan CHP Serik İlçe Kongresi ile sona erecek. CHP Kaş İlçe Kongresi, 15 Aralık Pazar günü Kaş Belediyesi Çerçiler Düğün Salonu’nda yapılacak. Kaş CHP İlçe Kongresi’nde 174 delege oy kullanacak. CHP Kaş İlçe Başkanlığı için iki kişi adaylığını açıkladı. Adaylardan biri bir yıldır CHP Kaş İlçe Başkanlığı’nı yürüten Mehmet Vural Arıkan. Diğer aday ise Kaş’ta bir ilk. İlk kez bir bayan Kaş’ta bir partinin ilçe başkanlığına aday oldu. CHP Kaş İlçe Başkanlığı’na adaylığını koyan Turizmci Gül Ustaer. Kaş CHP İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Gül Ustaer, Kaş’ta turzimci. 31 yaşında. Lise  mezunu. Daha önce Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde başdanışman yardımcısı olarak görev yaptı. İki dönem önce CHP Antalya Milletvekili aday adayı oldu.
 Adaylığı ile ilgili olarak Gül Ustaer yaptığı konuşmada" Kaş’ta bir ilki gerçekleştirmek için yola çıktım. Bir kadın ilk kez bir partinin ilçe başkanlığına aday oluyor. Ben ilk bayan ilçe başkanı olmak istiyorum. CHP’yi Kaş’ta katılımcı siyaset yapan bir yapıya kavuşturarak, güçlü bir yapıya kavuşturmak istiyorum. 18 yaşından bu yana CHP üyesiyim" dedi.
    Diğer aday, 2019 yılında yapılan yerel seçimler öncesi Kaş İlçe Başkanı olan Ulaş Akbaş’ın Kaş Belediye Başkanlığı’na aday olmak için istifasının ardından CHP Kaş İlçe Başkanlığı görevini üstlenen  36 yaşındaki Mehmet Vural Arıkan, evli ve iki çocuk babası. Lise mezunu, Kaş’a bağlı Kınık Mahallesi’nde seracılık yapıyor. Son iki dönemdir CHP Kaş İlçe Örgütü’nde yer aldı. Yaklaşık bir yıldır CHP İlçe Başkanlığı’nı yürütüyor. Yeniden aday olan mevcut başkan Arıkan yaptığı konuşmada"15 Aralık’ta Kaş’ta bir demokrasi şöleni yaşanacak. İki arkadaş yarışacağız. Kazanan CHP olacak" dedi.
    CHP’de 15 Aralık Pazar günü Kaş İlçe Kongresi ile başlayacak olan ilçe kongrelerinin günleri şöyle. Gazipaşa 16 Aralık Pazartesi, Elmalı ve Korkuteli  18 Aralık Çarşamba, Aksu 20 Aralık Cuma, Kepez ve Muratpaşa 21 Aralık Cumartesi, Döşemealtı ve Konyaltı 22 Aralık Pazar, Manavgat 28 Aralık Cumartesi, Alanya 29 Aralık Pazar, Demre 3 Ocak Cuma, Finike ve Kumluca 4  Ocak Cumartesi, Kemer 5 Ocak Pazar, Gündoğmuş ve İbradı 10 Ocak Cuma, Akseki 11 Ocak Cumartesi günü yapılacak. CHP İlçe Kongreleri 12 Ocak Pazar günü yapılacak Serik İlçe Kongresi ile sona erecek. CHP Antalya İl Kongresi’nin tarihi henüz belli değil.
Editör: TE Bilisim