CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan ve CHP Belediye Meclis üyeleri Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ı makamında ziyaret etti.
CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, CHP İlçe sekreteri Ozan Dalkıran ve CHP Belediye Meclis üyeleri Kaş’ın öne çıkan sorunlarını konuşmak ve çözüm önerileri geliştirmek için Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ı ziyaret etti.
CHP Kaş İlçe Başkanı Arıkan ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklamada”CHP Kaş İlçe teşkilatı ve Kaş Belediye Meclis üyelerimizle birlikte Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ı Kaş’ın sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşmak için ziyarette bulunduk. Yaklaşık olarak iki buçuk saat süren ziyaretimizde Sayın Başkan’a özetle aşağıdaki sorunları ve çözüm önerilerini ileterek kendisinin de görüşlerini aldık.
1 ) DEPREM VE OLASI SONUÇLARI
Bilindiği gibi 1,5 yılı geçen görev süremizde ülkemiz 3 büyük deprem ve çok sayıda doğal afet yaşadı. Büyük acıların yaşandığı en son deprem de İZMİR DEPREMİ. İlçemiz de deprem kuşağı içinde. İvedilikle gerekli önlemleri almazsak bir gün bölgemizde de büyük acılar yaşanacak… Yaşanacak acıların en büyük nedeni; her türlü mühendislik hizmetinden uzak olarak dere tepe, riskli alan demeden yapılan kontrolsüz ve izinsiz yapılar olacak…
Bu durumun sürdürülebilirliği kesinlikle yoktur. Olası bir depremde beton altında kalan insanlarımızın çığlıklarını ve çaresizliklerini dinlerken büyük pişmanlıklar yaşamamak için başta belediyemiz olmak üzere devletimizin yetkili bütün kurumları zaman geçirmeden önlemler için seferber olmalıdır. Bu konuyu partiler üstü bir konu olarak görüyoruz. CHP grubu olarak bizler bu alanda belediyemizin yapacağı her türlü olumlu çalışmanın yanında olacağız ve bu konularda halkımızın bilinçlendirilmesi için de sahada çalışacağız…
Sayın Belediye Başkanı’mız özetle; ‘’deprem ve olası sonuçları’’ ile ilgili ilettiğimiz bütün sorunlar ile çözüm önerilerine katıldığını, hep birlikte bu sorunları aşacağımızı belirtti.
2 ) BELEDİYE’NİN PLANLAMA ÇALIŞMALARI VE HEDEFLERİ
Belediyemiz bünyesinde 3 tane şehir plancısı olmasına rağmen ilçemiz planlamada çok geri durumdadır. Belediyemizin; ‘planlı, kurallı, kimlikli bir Bütün Kaş yaratma ve bu 5 yıllık sürede Bütün Kaş’ın imar sorunlarını yüzde yüz olamıyorsa yüzde seksen, yüzde doksan çözmek gibi bir hedefi olmalıdır. Bunu gerçekleştirebilmek için, imar planları ve köy yerleşik alanlarıyla ilgili çalışmaların yakından takip edilip çözüm önerilerinin geliştirildiği, içinde şehir plancılarımızın yer aldığı bir yapılanmaya gitmelidir. Kınık, Ova ve Yeşilköy gibi geçmişte uygulama imar planları yapılmış olmasına rağmen uygulama konulmayan mahallelerimizde 18. Madde uygulamaları zaman geçirilmeden yapılmalıdır. Patara Ö.Ç.K. Bölgesi sınırları genişletildi. Bu bölge içinde yer alan İslamlar, Üzümlü, Çayköy ve Çavdır mahallelerimizle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın başlatmış olduğu planlama çalışmaları yakından takip edilerek gecikmelere meydan verilmemelidir. Kalkan çevresinde bulunan Akbel ve Kördere’yle ilgili kısmî olarak yapılan uygulama imar planı çalışmalarının hangi aşamada olduğu hakkında kamuoyu bilgilendirilmelidir. Çarpık yapılaşmanın çok yoğun olarak görüldüğü Sahil Bezirgan’ın Kördere, Hacıkaralar ve Sarnıçbaşı bölgeleri planlama sınırları içine alınarak ‘’Zeytincilik Kanunu’’nun 20. maddesine göre çözümler üretilmeye çalışılmalıdır. ‘’Kaş- Kalkan Kıyı Bandı Turizm Alanı’’ içinde yer alan sahil Bezirgan’ın Ordu, Ulugöl ve Çukurca semtleri 150- 200 senelik meskun yerleşim alanlarıdır. Kalkan’ın hemen bitişiğinde bulunan bu yerleşmelerin imar sorunlarına Turizm Bakanlığı ile görüşülerek çözümler üretilmelidir. Kaş kırsalındaki 38 köyümüzü ilgilendiren ‘’köy yerleşik alanları’’ ile ilgili çalışmalar takipsizlik nedeniyle çok yavaş ilerlemektedir. Antalya Toprak Koruma Kurulu’nda tekrar görüşülecek olan 12 mahallemizin durumu ile kamu yararı kararı için Bakanlığa gönderilen 21 mahallemizin onaylarının gecikmemesi için yakından takip edilmelidir. Sayın Belediye Başkanı’mız planlama konusunda ilettiğimiz bu sorunlar / istekler / ve çözüm önerilerimizle ilgili ayrı ayrı açıklamalarda bulunup notlar aldı. İşlerin hızlandırılması için Bakanlıklar nezdindeki işlemlerin yakından takip edileceğini belirtti…
3 ) DİĞER KONULARLA İLGİLİ
Kaş’ın kahramanları olarak adlandırdığımız; 9 Ocak 1917’de Bayındır Burnunda Meis Limanında demirli İngiliz uçak gemisini topçu atışıyla batırmayı başaran Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul ve orada şehit olan 37 silah arkadaşı ile 1912 Çanakkale Savaşında topçu atışıyla bir İtalyan gemisini batıran, bir diğerini de ağır yaralayan Kaş’lı Topçu Onbaşı (sonradan teğmen rütbesine yükselmiş) Yusuf Ziya Erdil’in anılarının yaşatılmasının bütünsel bir proje ile ele alınmasını, bunun da Kaş Belediyesinin yönetiminde olmasını önerdik.
Bu kahramanlar yanında Kaş’ımızın verdiği diğer şehitlerinin de bu projeye dahil edilmesini talep ettik. Belediye Başkanı, iki kahramanımız ve silah arkadaşlarına adanmış, halen limanda bulunan iki anıtın, seçkin bir jürinin görev yapacağı bir yarışma ile yenileneceğini bildirdi.
Kahramanlarımız ile ilgili diğer yerlerin de (Bayındır kavşağındaki Dostluk ve Barış Parkı, Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul yürüyüş yolunun açılması, vb) konularla ilgili topyekun bir değerlendirme yapacaklarını bildirdi. Yeşilköy sınırları içindeki ‘’Çığlı Muarı’’ ve ‘’Muar Kürü’’ gibi plajlarımızın özel kişilerce işgal edilmeye çalışılmasının önlenmesi,Toprak satmak amacıyla özel kişilerce orman alanlarımızın tahrip edilmesinin önlenmesi gibi talepler de grubumuzca Sayın Belediye Başkanımıza iletildi.                                      
SONUÇ OLARAK:                                                                      
Sayın Belediye Başkanımız; Kaş Belediyesi’nin başarılarının hepimizin başarıları olacağını, sorunlarımızın çözümleri için önerilerimize her zaman açık olduğunu belirtti…
Karşılıklı olarak iyi dileklerde bulunularak ziyaret sonlandırıldı.
 
Editör: TE Bilisim