CHP KAŞ MECLİS GRUBU KORONA VİRÜS TEDBİRLERİNİN ARTTIRILMASINI İSTEDİ
 
CHP Kaş Belediye Meclis Üyeleri Kaş Belediyesi’nin koronavirüsle ilgili tedbirlerin arttırılmasını istedi.
CHP Kaş Belediye Meclis Grubu üyeleri yaptıkları açıklamada”Kaş Belediyesinin Koronavirüs COVID-19 krizine karşı önlemler kapsamında "esnek çalışma düzenine" geçmediği gözlemlenmiş. Bu konuda Meclis Grubumuz bir yazı ile konunun önemini hatırlatmıştır. Kamuoyuna duyurulur.
Kaş Belediye Başkanlığı 27 Mart 2020
Konu: Corona Salgını nedeniyle çalışma düzeninin kurulması
Sayın Başkan, Küresel Covid-19 salgınının ülkemize de yayılması nedeniyle 22 Mart 2020 tarih 31076 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı 2020/4 sayılı genelgesinde, Mahalli İdareler dahil olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarında “esnek çalışma yöntemleri uygulanabilir” denilerek bunun uygulama detaylarına yer verilmiştir.
Bu açık ve kesin yönergeye rağmen ne yazık ki Belediyemiz çalışma birimlerinde buna uygun bir çalışma düzeninin kurulamadığı ve özellikle merkez birimde çalışanların dip dibe çalıştırıldığı gözlemlenmektedir. Öte yandan Belediyenin denetimindeki doğrudan ya da ihale yoluyla yaptırdığı inşaat, çevre düzenlemesi gibi işlerde de hiçbir önlem alınmadan, hiçbir şey olmamış gibi sürdürüldüğü bilgisi edinilmiştir. Corona Salgını ile ilgili olarak söz konusu Genelge dahil olmak üzere, günlük hatta anlık gelişmelerin izlenerek Belediye bünyesinde gerek kadrolu gerekse sözleşmeli veya geçici iş akdi gibi sair statüyle çalışan tüm personelin, yardımcı elemanların, saha ve inşaat işçilerin dönüşümlü çalışma, ücretli idari izinli sayılma düzenlemelerinin belirlenerek hayata geçirilmesi; çalışma ortamında salgından korunma tedbirlerinin alınması ve gerekli malzemenin temininin daha fazla zaman kaybedilmeden, bir an önce sağlanması zorunluluğunu hatırlatır, gereğinin yapılmasını rica ederiz. Saygılarımızla,
CHP Kaş Belediye Meclis grubu adına Meral Çiyan Şenerdi
 
Editör: TE Bilisim