Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, “Çocukların Elinden Sanat” adı bir resim sergisi açıldı.

Kaş Kültürevi’nde açılan serginin açılışına, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, serginin kordinatörü  görsel sanatlar öğretmeni Serap Kızgut, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Serginin açılış kurdelasını, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, görsel sanatlar öğretmeni Serap Kızgut, sergide eserleri olan öğrencilerle birlikte kesti.

   Sergide, Kaş’ta eğitim öğretim yapan Kaş Merkez Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu’ndan 50 öğrencinin toplam 150 eseri yer alıyor. Öğrenciler eserlerinde, kağıt ve peçete gibi atık maddeler kullanarak, suluboya, yağlı boya, akrilik tekniğinde, natürmort ve manzara türü tablolarla, ünlü ressam Picasso’nun reprodüksüüyonlarını gerçekleştirdi. Sergi, 9 Mayıs’a kadar açık kalacak.

   Serginin açılışında bir koşma yapan Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren; bu sergide geleceğin ressamlarının kaleminden, fırçasından çıkan sanat eserleri yer alıyor. Öğrencilerimiz eserlerinde, kendi dünyalarını, gördüklerini, doğayı resme dökmüşler. Bu sergiyi, Kaşlılar mutlaka ziyaret etmeli dedi.
 
Editör: TE Bilisim