Antalya’nın Demre İlçesi’de, Birinci Demre Turizm Festivali düzenlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre Kaymakamlığı, Demre Belediyesi ve TURSAB’ın destekleri ile Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen festivalde farklı etkinlikler düzenlendi. Festival nedeniyle, Demre’deki Aziz Nicolaos Müzesi’nin bir günde 3 binin üstünde Rus turist ziyaret etti. Demre1.Demre Turizm Festivali, önce dünyaca ünlü Aziz Nicolaos Müzesi’nde düzenlenen ayinle başladı. Ayin, Aziz Nicolaos’un 22 Kasım 1087 yılında kemiklerinin Demre’den İtalya’nın Bari şehrine kaçırılışının 932. Yılı nedeniyle düzenlendi. Ayini, Rusya’dan gelen başpiskopos Georgiy Sergey  yönetti. Ayinde Rusya’dan gelen 5 din adamı görev görev aldı. Ayinde Aziz Nicolaos adına Yüce Allah’a, insanlığın barışı, kardeşliği, Türkiye – Rusya dostluğu için, savaşların sona ermesi ve insanlığın mutluluğu için dua edildi. Ayin sonunda katılımcılara kutsanmış ekmek ikram edildi.

   Ayniden sonra, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Rus Sanat ve Kültür Denreği Başkanı İrina Balcı, Rus din adamları,çocuklar ve bir grup Rus turist, Ankara’da bir suikasta kurban giden Rusya’nın eski Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un Noel Baba Meydanı’ndaki anıtına çiçek bıraktı.

  Festival nedeniyle, sergiler açıldı. Demre Kültür Merkezi’nde bir proğram düzenlendi. Kültür Merkezi’ndeki törene, Demre Kaymakamı Murat Uz, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Emniyet Müdürü Kürşat Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer sezgin, Dernek Başkanı İrİna Balcı, TURSAB Batı Antalya Temsilcisi Rıza Perçin, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, İyi Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, Rus turistler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte, Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nilüfer Sezgin, bölgedeki antik kentleri, slayt gösterisi ile tanıttı. Antalya’dan ve Rusya’dan gelen çocuk gösteri grupları, dans gösterisi yaptı. Rus sanatçılar şarkılar söyledi.

  Festival ile ilgili olarak Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı yaptığı konuşmada” Bugün çok güzel bir gün. Tüm dünyada çok özel bir gün. Bugün Aziz Nicolaos’un günü.  Biz bu özel gün için Demre’de turizm festivali yapıyoruz. Ayrıca Türkiye- Rusya İş ve Tarım Formu düzenliyoruz. Biz burda güzel bir iş yapmak istiyoruz. Demre’yi geliştirmek istiyoruz. Katkı vermek istiyoruz. Ne kadar yapabiliriz. İstiyoruz ki, Demre, Aziz Nicolaos dünya markası olsun.  Demre’yi tanıtmak istiyoruz”diye konuştu. 
Demre Kaymakamı Murat Uz ise yaptığı konuşmada” Demre, tarihi ve kültürel zenginlikleri barındıran bir ilçedir. Özellikle bizim için Rus misafirlerimiz, daha fazla Demre’yi ziyaret ettikleri için bir kat daha önemlidir.  Demre’de özellikle Aziz  Nicolaos Müzesi, Myra Antik Kenti, Andriake Ören Yeri, Kekova, bizler için değil, dünya için çok önemli merkezlerimizdir” dedi.
 

Antalya’nın Demre İlçesi’nde, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre Kaymakamlığı, Demre Belediyesi ve TURSAB’ın destekleri ile, Rus Sanat ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen 1. Demre Turizm Festivali kapsamında “Barışın Çocukları” konulu bir sergi açıldı.Demre Kültür Merkezi Salonu’nda açılan serginin açılışına, Demre Kaymakamı Murat Uz, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Emniyet Müdürü Kürşat Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Likya Uygarlıkları Müzesi Nilüfer Sezgin, Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı, TÜRSAB Batı Antalya Temsilcisi Rıza Perçin, CHP Demre İlçe Başkanı Mustafa Caner, İyi Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, Rus yetkililer, Rus turistler ve vatandaşlar katıldı.

Sergi hakkında bilgi veren Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı yaptığı konuşmada” Bu sergide, Türkiye’de yaşayan annesi Rus, babası Türk elli çocuğun fotoğrafı var. Bu çocuklar, yüzde elli Türk, yüzde elli Rus. Bu çocuklar barışın, dostluğun, Türk – Rus kardeşliğinin dostluk bağları. Bizi et ve kemik yapan çocuklar. Bu çocuklar ayrıca dünya barışının elçileri” dedi.
Ardından sergi gezildi. Sergideki fotoğraflar büyü ilgi gördü. Sergi, üç gün açık kalacak.

 
Editör: TE Bilisim