BİN YILLIK ANTİK TİYATRO'DA TÜRKÜ ŞÖLENİ
       Demre ilçesinde düzenlenen '2. İsmail Tunçbilek Bağlama Kampı ve Müzik Festivali', Myra Antik Tiyatrosu'nda muhteşem türkü şöleniyle final yaptı. İsmail Altunsaray, Erdal Erzincan, İsmail Tunçbilek, Çetin Akdeniz ve Eren Özütemiz'in sahneye çıktığı konseri 5 bin kişi izledi.
    Antalya’nın Demre İlçesi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen İsmail Tunçbilek Bağlama Kampı ve Müzik Festivali’nin finali, Likya Birliği’nin 6 önemli kentinden biri olan Myra Antik Kenti Antik Tiyatrosu’nda yapıldı. Yaklaşık bin yıllık Roma Dönemi tiyatrosu, türkülerle çınladı. Myra Antik Tiyatrosu’da, Demre Kaymakamlığı ve Demre Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen konseri, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Demre Kaymakamı Murat Uz, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Güray Yıldız, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, Emniyet Müdürü Kürşat Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Çetin’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi izledi. Konserde ilk olarak Kıvırcık Ali’nin  oğlu Türk halk müziği sanatçısı Eren Özütemiz sahne aldı. Farklı yöre türküleri ile izleyicileri çoşturdu. Ardından  Öğretim Üyesi ve Türk halk müziği sanatçısı Çetin Akdeniz bağlaması ile çaldığı oyun havaları ve söylediği türkülerle, 5 bin kişiyi çoşturdu. Tiyatro’nun farklı bölgelerindeki izleyiciler oynadı. Sahneye üçüncü olarak İsmail Altunsaray çıktı. Ardından sahneye çıkan bağlamanın ustası Erdal Erzincan, tam bir bağlama şov sundu. Bağlaması ile adeta ders verdi. Son olarak dünyaca ünlü bağlama ustası İsmail Tunçbilek, sahneye çıktı. Bağlamayı konuşturdu. Yaklaşık 2;5 saat süren konserin finalinde, Çetin Akdeniz, İsmail Altunsaray, Erdal Erzincan ve İsmail Tunçbilek birlikte sahneye açıktı. Dört sanatçı, birlikte Aşık Mahzuni’nin “İşte Gidiyorum Çeşmesi Yakın” türküüsünü söyledi. Ardından arka arkaya üç halk türküsünü potbori yaparak okudular. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, sanatçılara birer plaket vererek teşekkür etti. Yaklaşık iki buçuk saat süren konserde, izleyiciler türküye doydu.
   Konseri izleyen Tülay Celepoğu yaptığı konuşmada” Türkülerimizin bu güzel ortamda bizler için neler ifade ettiğini çok güzel bir şekilde yaşadık. Türküler hepimizin için barış, sevgi, sevda ifade ediyor. Bu tarihi derinliğin içinde dinlemek, bu akustiğin içinde dinlemek bizlere çok güzel duygular yaşattı. Çok teşekkür ediyoruz bütün müzisyenlere, Hepsi büyük birer ustaydı”diye konuştu.
  Derya İçli de yaptığı konuşmada”Türküler çok güzeldi. Türküleri böyle bir antik kentte izlemek çok daha keyfliydi. Çok teşekkür ederiz” dedi.
  Antik tiyatrodaki konserle ilgili olarak Türk halk müziği sanatçısı İsmail Antunsaray ise yaptığı konuşmada” ülkemiz için tarihi ve kültürel olarak çok çok önemli bir yere sahip olan bu antik tiyatroda konser vermek, bizler için gerçekten onur verici bir duygu. Türklerin de tarihin derinliğindeki yeri, bu antik tiyatronun tarihteki derin yerinin birbiri ile bütünleştiğini düşünerek, bu  uyumun çok da güzel olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim