Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 91. yıldönümü, Antalya’nın Kaş İlçesi’nde coşku ile kutlandı. Kaş Yat Limanı’nda düzenlenen kutlamalara, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş Liman Başkanı Murat Ak, yüzücüler ve Kaşlılar katıldı.

   Kutlamalar, saygı duruşu ve deniz şehitleri için Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ve Kaş Liman Başkanı Murat Ak’ın denize çelenk bırakması ile başladı. Ardından Manavgat’tan gelen Bekir Uslu adlı sporcu, nefes kesen bir “flyboord” gösterisi yaptı. Yüzme yarışları düzenlendi. Yarışmalarda 12 yaşaltı minikle 50 metre serbest yüzme yarışında Efe Sarıca, 13-17 yaş genler 100 metre serbest yüzme yarışında Mustafa Çağlar Coşkun, 18 yaşş üstü 100 metre serbest yüzme yarışında Emre Anık birinci oldu. Bayanlar 50 metre serbest yüzme yarışında birinciliği Burcu Çırak aldı.

   12 yaş minikler sırtüstü 50 metre yarışında birinciliği Serkan Karakaya, 13- 17 yaş gençler 100 metre sırtüstünde birinciliği Mustafa Çağlar Çoğkun, 18 yaş üstü 100 metre sırtsüstünde birinciliği Emre Anık aldı. Tek nefeste uzun yüzme yarışında birinciliği Uğur Aydoğdu, suda tabak bulma yarışında da birinciliği Mehmet Caner Urma aldı.

   Günün finalinde, 42 kişinin katıldığı yağlı direkten bayrak alma yarışı yapıldı. Bir saat süren yarışma sonunda yağıl direkten bayrağı Hüseyin Çetin aldı. Ödül olarak da bir tam altın kazandı. Yarışmalarda dereceye girenlere ödülerini, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ve Kaş Liman Başkanı Murat Ak verdi.
 







 
Editör: TE Bilisim