1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 96. yılı, Antalya’nın Kaş ilçesinde coşku ile kutlandı. Kaş ve Kalkan Yat Limanı’ndaki kutlamalarda, en büyük çekişme yağlı direkten bayrak almada yaşandı.
  Kaş İlçesinde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları, ilk tören Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Kaş Li,man Başkanlığının çelengi konulmasıyla başladı. Bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İştiklal Marşının söylendi. Kutlamaların ikincisi Kaş ve Kalkan Yat Limanı’nda yapıldı. Kaş Yat Limanında yapılan kutlamalara, Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş Liman Başkanı Selahattin Erdemir ve protokol üyelerinin denize saygı çelengi bırakması ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu. Hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Kaş Yat  Limanı’ndaki kutlamalara, Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Kaş Belediye Başkan Yardımcısı Salih Usta, Kaş Liman Başkanı Selahattin Erdemir, resmi daire amirleri, müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgütleri, kuruluşları, belediye meclisi üyeleri ve vatandaşlar izledi. Kutlamalar ve etkinlikler kapsamında 4 Kategoride Yüzme Yarışları, Deniz Altından Tabak Bulma Yarışı, tekne yarışları, kutlamalarda en heyacanlı yarış, yağlı direkten bayrak alma yarışı oldu. Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerini, protokol üyeleri verdi.
  Kalkan Mahallesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında Jet Ski ve Hover Board gösterileri, El Sanatları ve Resim sergisi açıldı. 
   Törende bir konuşma yapan Kaş Liman Başkanı Selahattin Erdemir yaptığı konuşmada” Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin denizlerde özgürlüğünü kazandığı, Osmanlı İmparatorluğu’nun kapitülasyonlarla yabancı gemilere verilen imtiyaz haklarının sökülüp atıldığı günün yıldönümü. Türk denizciliğine konulan prangaların ortadan kaldırıldığı günün yıldönümü. Bugün Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 96.’cı yıldönümü. Bu olayla bile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ne kadar minnet ve şükran duysak azdır” dedi.
 
Editör: TE Bilisim