DİRGENLER YOLUNA ASFALT
 Antalya'nın Demre İlçesi'ni, Kaş İlçesi'nin Dirgenler, Kasaba, Karadağ, Gürsu, Doğantaş ve Çataloluk mahallerine bağlayan 'Dere Yolu' olarak bilinen bağlantı yolunun asfatlama çalışmasına başlandı. Asfaltlama çalışması bir hafta içinde tamamlanacak.
Demre ve Kaş arasında ana güzergahlardan biri olarak kullanılan, halk arasında 'Dere Yolu' olarak bilinen yolun Demre'ye bağlı Köşkerler Mahallesi ile Kaş'a bağlı Dirgenler Mahallesi arasındaki 5 kilometrelik bölümünün asfaltı altyapı yetersizliği nedeniyle tamamen bozulmuştu. İki yıl önce yapılan asfalt, bazı bölümleri yok olmuştu. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, başlattığı çalışma ile yolda genişletme çalışması yaptı. Yol genişliği 6-8 metre arasına çıkarıldı. Yoldaki özel mülkiyet sorunları nedeniyle bazı noktalarda güzergah değişikliği yapıldı. Yağmur suyu sorununun çözümü için büz konuldu. Yol seviyesi yükseltildi. Filler dökülerek, yolda sıkıştırma çalışması yapıldı. Ardından yolda asfatlama çalışması başlatıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yolda büyük sıkıntı yaşandığını, altyapı yetersizliği nedeniyle her defasında bozulduğuna işaret etti, çalışmaların bir hafta içinde tamamlanacağını söyledi.
 
Editör: TE Bilisim