Antalya’nın Kaş ilçesinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen CMAS-TSSF Kaş Başka Outdoor Serbest Dalış Dünya Kupası ve Serbest Dalış Deniz Bireysel Türkiye Şampiyonası kapanış ve ödül töreni ile sona erdi.
   Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, kamu kurum müdürleri, hakemler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
Kaş Kaymakam Ulaş Akhan programda yaptığı konuşmada, bu şampiyonaların düzenlenmesinde Kaş’ın seçilmesinin tesadüf olmadığını belirterek, “Denizin güzelliği, sıcaklığı, görüş mesafesi, doğası, tarihi ve kültürü, organizasyon kapasitesi Kaş’ın sadece serbest dalışta değil, diğer branşlarda da çok önemli şampiyonalar düzenlemesine zemin hazırlayacak. Önümüzdeki haftalarda Türkiye Sualtı Görüntüleme Şampiyonası Kaş’ta gerçekleştirilecek. İnşallah diğer federasyonlarla da kanoda, yelkende, açık deniz yüzme yarışlarında Kaşımızı sporla dolu bir yer haline getirmek istiyoruz.” dedi.
Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da “Sualtı şampiyonalarının Kaş’ta yapılması önemli. Çünkü Kaşımızın tanıtılmasına vesile oluyoruz. Su altı sporlarının gelişmesine Kaş olarak fayda sağlıyoruz. Bundan sonra da bu sporun daha çok tanınması, bu şampiyonaların daha iyi bir noktaya taşınması için hep birlikte gayret edeceğiz.” diye konuştu.
TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen ise “Biz federasyon olarak, gelecek yıl da bu şampiyonayı burada düzenlemek için üzerimize düşeni yapmaya hazırız, yapacağız. Uluslararası böyle bir şampiyonaya ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Sualtı sporlarının bütün branşlarında madalya almış bir ülke olmanın da haklı gururunu yaşıyoruz. İnanıyoruz ki, ülkemizde hem Kaş Başka hem de Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından, şampiyonadaki yarışlarda dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri verildi. Öte yandan, bugün hava muhalefeti nedeniyle yapılamayan dalışlar yarına ertelendi. Kadınlarda sıralama, dalışların bir kısmı hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiği için gerçekleşmedi. Yapılamayan dalışlar yarın gerçekleştirecek ve yarışlar sona erecek.
   Antalya’nın Kaş İlçesi’nde devam eden 3. CMAS – TSSF “Kaş Başka” Outdoor Serbest Dalış Dünya Kupası ve TSSF Serbest Dalış Bireysel Türkiye Şampiyonası’nda son gün yarışları yapıldı. Ancak yarışların sonuna doğru çıkan fırtına nedeniyle 6 sporcu yarışamadı. Şampiyonada son gün “İp destekli sabit ağırlık” kategorisinde 9’u bayan 26 sporcu yarıştı. Ancak yarışmanın sonuna doğru çıkan fırtına nedeniyle 6 sporcu yarışamadı. Federasyon yetkilileri, madalya şansı olan sporcuların hepsinin yarıştığını, yarışamayan sporcuların düşük dereceler bildirdiği için şampiyonayı etkilemeyeceği İp destekli ağırlık dalında birinciliği dünya rekortmeni Rus Alexey Malconov 3 dakika 45 saniyede 103 metreye dalarak kazandı. Bu dalda ikinciliği 3 dakika 30 saniyede 83 metreye dalan aynı zamanda Türkiye rekoru kıran Rüstem Derin aldı. Üçüncülüğü de 3. Dakika 30 saniyede 82 metreye dalan Kolombialı Christian Jastona aldı. İp destekli sabit ağırlık bayanlar dalında birinciliği 2 dakikada 50 saniyede 72 metreye dalan Rus Olga Darydova aldı. İkinciliği de 2 dakika 20 saniyede 60 metreye dalan Polonyalı Emila Biala aldı. Fırtına nedeniyle bu dalda yarışacak olan Rus Yulia Obalkina, Rus Zoya Golovnya ve Türkiye’den Birgül Erken fırtına nedeniyle yarışamadığı için üçüncülük madalyası verilmedi. Bu sporcular yarışabilseydi, başardığı takdirde üçüncülüğü 56 metrelik dalış bildiren Türk Sporcu Birgül Erken veya her kişi de 45 metre bildiren Rus sporculardan biri alacaktı.  Şampiyona bu akşam Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek madalya töreni ile sona erecek.
   TSSF PALETLİ YÜZME AÇIK SU FEDERASYON KUPASI SONA ERDİ
    Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından 5-6 Ekim’de Antalya’nın Kaş ilçesinde gerçekleştirilen TSSF Paletli Yüzme Açık Su Federasyon Kupası’nda Derin Toparlak ve Azra Zeynep Ertunç en çok altın madalya alan sporcular oldu.
    Antalya Kaş’ta devam eden 3. CMAS-TSSF “Kaş Başka” Outdoor Serbest Dalış Dünya Kupası ve TSSF Serbest Dalış Deniz Bireysel Türkiye Şampiyonası’nda, çift palet sabit ağırlık (CW-BF)’ta Rüstem Derin 83 metre ile Dünya Kupası’nın sahibi olurken, aynı zamanda Türkiye rekorunu da kırdı. Kadınlarda ise Polonya’dan Emila Biala 51 metre ile Dünya Kupası’nın sahibi oldu. 2 Ekim’de başlayan 3. CMAS-TSSF “Kaş Başka” Outdoor Serbest Dalış Dünya Kupası ve Serbest Dalış Deniz Bireysel Türkiye Şampiyonası, tüm heyecanı ile sürüyor. 7 ülkeden 12’si kadın, toplam 43 sporcunun katıldığı “Kaş Başka” Dünya Kupası’nda Türkiye’den Rüstem Derin, çift palet sabit ağırlık (CW-BF)’ta tek nefeste 2 dk. 50 sn.de 83 metreye dalarak altın madalyaya imza attı. Derin, bu derecesiyle geçen yıl yine Kaş’ta elde ettiği 75 metrelik derecesini de geçerek yeni Türkiye rekorunun da sahibi oldu. Erkeklerde Kolombiya’dan Cristian Castano 2 dk. 30 sn.de 77 metrelik dalışıyla gümüş madalya, Brezilya’dan Raphael Gustavo Dalmedia Vilamiu 2 dk. 40 sn.de yaptığı 56 metrelik derecesiyle bronz madalya kazandı.
KADINLARDA DÜNYA KUPASI POLONYALI SPORCUNUN OLDU
Kadınlar çift paletli sabit ağırlık (CW-BF)’ta Polonyalı Emilia Biala Dünya Kupası’nın sahibi oldu. Biala 2 dk. 20 sn.’de 51 metrelik dalışıyla altın madalyaya imza attı. Gümüş madalya ise Türkiye’den Birgül Erken’in oldu. Erken, 2 dk. 10 sn.de 47 metrelik dalışıyla, yarışmayı ikinci sırada tamamladı. Rusya’dan Yulia Obolkina, 43 metrelik dalışını 1 dk. 55 sn.de gerçekleştirerek bronz madalyanın sahibi oldu.
TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA RÜSTEM DERİN VE BİRGÜL ERKEN ŞAMPİYON
Dünya Kupası dalışlarında Türk sporcuların elde ettiği dereceler, aynı zamanda TSSF Serbest Dalış Deniz Bireysel Türkiye Şampiyonası’nın sıralamalarını belirledi. Türkiye Şampiyonası’nda 2 dk. 50 sn.de 83 metrelik dalışıyla Türkiye rekoru kıran Rüstem Derin altın madalyanın sahibi oldu. Mahmut Fatih Sevük, 2 dk. 30 sn.de yaptığı 70 metrelik dalışıyla Türkiye ikincisi, Gökhan Şenses ise 1 dk. 45 sn.de gerçekleştirdiği 61 metrelik derecesiyle Türkiye üçüncüsü oldu. Kadınlar çift paletli sabit ağırlık (CW-BF)’ta Türkiye Şampiyonu 47 metrelik dalışıyla Birgül Erken oldu. Erken bu dalışını 2 dk. 20 sn.de gerçekleştirdi. Selin Tınmaz, 1 dk. 35 sn.de 43 metrelik dalışıyla gümüş madalyanın sahibi olurken, bronz madalyayı 25 metrelik dalışını 1 dk. 10 sn.de gerçekleştiren Nazan Koçak aldı.
ENGELLİ DALIŞ SPORCUSU MUSTAFA BEYAZ’DAN DÜNYA REKORU
Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen Uluslararası Serbest Dalış Şampiyonası’nda engelli serbest dalış sporcusu Mustafa Beyaz dünya rekoru kırdı.
Kaş Belediyesi İnceboğaz Sosyal Tesisleri açıklarında gerçekleşen yarışlarda engelli serbest dalış sporcusu Mustafa Beyaz, İp Destekli Sabit Ağırlık (FIM) disiplininde 1.15 dakika 28 metre derecesiyle dünya rekoru kırdı ve altın madalya kazandı.
Yarışın ardından konuşan Beyaz, “Bugünkü müsabakada performansımı gerçekleştireceğim sırada büyük bir fırtına koptu. Acaba dalabilir miyim diye düşünürken, kesinlikle hedefimi gerçekleştirmeyi düşündüm. Fırtınaya rağmen caymadım ve hedefime ulaştım. Performansımı gerçekleştirerek, Dünya Serbest Dalış Şampiyonası İp Destekli Sabit Ağırlıkta rekor elde ettim. Çok mutluyum. Diğer engelli arkadaşlara da suyun altındaki özgürlüğü tatmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.
“Engeller sadece zihnimizde”
Buraya gelmekteki asıl amacından bahseden Beyaz, "Engelli olmayan sporcu arkadaşlarla kendimi mukayese edebilmek için bunun bir başlangıç olmasını istedim. Diğer arkadaşların yaptığı skorlara ulaştım, önümdeki yolu çizmiş oldum. Önümüzdeki yıllarda engelli olmayan sporcuların skorlarına yaklaşıp daha güzel skorlar elde ederek, engellerin sadece zihnimizin içinde olduğunu insanlara göstermek için elimden gelen her şeyi yapacağım” diye konuştu.
ENGELLİ DALICI MUSTAFA BEYAZ 28 METRELİK DERECESİYLE 6. OLDU
Bugünkü dalışlarda engelli dalıcı Mustafa Beyaz, 1 dk. 18 sn.de 28 metreye dalarak, Türkiye Şampiyonası’nda 6 sırada yer aldı. Dereceye giren sporculara, Kaş Cumhuriyet Meydanı’ndan düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi. Yarışmalar yapılacak son gün dalışları ip destekli sabit ağırlık (FIM) disiplininde gerçekleştirilecek. TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, Dünya Kupası ve Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren sporcuları yürekten kutladığını ifade etti.
DÜNYA KUPASI’NDA 7 ÜLKENİN SPORCULARI YARIŞIYOR
CMAS-TSSF “Kaş Başka” Outdoor Serbest Dalış Dünya Kupası’nda Rusya, Amerika, Polonya, Kazakistan, Kolombiya ve Brezilya’dan 5’i kadın toplam 16 sporcu, Türkiye’den ise 7’si kadın 27 sporcu yarışıyor. Aralarında dünya rekortmeni Rus Alexey Molchanov’un da yer aldığı toplam 43 sporcu, Kaş İnceboğaz Belediye Halk Plajı’nın açıklarında 3 gün boyunca sabit ağırlık (CW), paletsiz sabit ağırlık (CNF) ve çift paletli sabit ağırlık (CW-BF) disiplinlerinde dalış yaptılar. Yarın son gün dalışları ile Dünya Kupası ve Türkiye Şampiyonası sona ericek.
TSSF SERBEST DALIŞ DENİZ BİREYSEL TÜRKİYE ŞAMPİYONASI
“Kaş Başka” Dünya Kupası’nda dalış yapan Türk sporcuların 4 gün boyunca 4 farklı disiplinde elde ettiği dereceler, hem Dünya Kupası hem de TSSF Serbest Dalış Deniz Bireysel Türkiye Şampiyonası sonuçları olarak değerlendiriliyor.
KAŞ’TAKİ DÜNYA KUPASI’NDA ALTIN MADALYALAR RUS SPORCULARIN
Antalya Kaş’taki 3. CMAS-TSSF “Kaş Başka” Outdoor Serbest Dalış Dünya Kupası ve TSSF Serbest Dalış Deniz Bireysel Türkiye Şampiyonası, ip destekli sabit ağırlık (FIM) dalışları yapıldı. Yarışlarda Dünya Kupası’nın sahibi Rusya’dan Olga Davydova ve Alexey Molchanov oldu. Erkeklerde Türkiye Şampiyonluğu’nu Rüstem Derin, Türkiye rekoru kırarak kazandı. Engelli serbest dalışta Mustafa Beyaz ise dünya rekoru kırdı. 1 Ekim’de Kaş’ta başlayan 3. CMAS-TSSF “Kaş Başka” Outdoor Serbest Dalış Dünya Kupası ve TSSF Serbest Dalış Deniz Bireysel Türkiye Şampiyonası’nda bugün ip destekli sabit ağırlık yarışları yapıldı. Erkeklerde dünya rekortmeni Alexey Molchanov, 103 metrelik dalışını 3 dk. 45 sn.de tamamlayarak Dünya Kupası’nın sahibi oldu. Gümüş madalya ise 3 dk. 30 sn.de yaptığı 83 metrelik derecesiyle Türkiye’den Rüstem Derin’in oldu. Erkeklerde Kolombiyalı Cristian Castano, 2 dk. 40 sn’de 82 metreye dalarak bronz madalya aldı. Kadınlarda Rusya’dan Olga Davydova, 2 dk. 50 sn.de 72 metrelik dalışıyla Dünya Kupası’nı alırken, Polonyalı Emilia Biala 2 dk. 20 sn.de yaptığı 60 metrelik dalışıyla gümüş madalyanın sahibi oldu.
RÜSTEM DERİN’DEN TÜRKİYE REKORU GELDİ
TSSF Serbest Dalış Deniz Bireysel Türkiye Şampiyonası’nda Rüstem Derin’den yeni Türkiye rekoru geldi. 2012 yılında yine Kaş’ta Devrim Cenk Ulusoy’un elde ettiği 81 metreyi 2 metre geliştirerek 3 dk. 30 sn.de 83 metrelik dalış gerçekleştiren Rüstem Derin, bu başarısıyla Türkiye Şampiyonu oldu. Gökhan Şenses 2 dk. 30 sn.de 61.2 metrelik derecesiyle gümüş madalya alırken, Emre Bozkurt 2 dk. 40 sn.de yaptığı 60 metrelik dalışıyla bronz madalya aldı.
HAVA MUHALEFETİ NEDENİYLE YAPILAMAYAN DALIŞLAR ERTELENDİ
Kadınlarda sıralama, dalışların bir kısmı hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiği için gerçekleşmedi. Yapılamayan dalışlar gerçekleştirecek ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek ödül töreniyle yarışmalar sona erecek. 
ENGELLİ SPORCU MUSTAFA BEYAZ, DÜNYA REKORU KIRDI
Yarışlarda engelli Türk sporcu Mustafa Beyaz, dünya rekoruna imza attı. Beyaz, engelli serbest dalış ip destekli sabit ağırlıkta 1 dk. 15 sn.de 28 metreye dalarak dünya rekoru kırdı. Rekorun onaylanması için sonuçlar CMAS ile paylaşılacak. Daha önceki CMAS onaylı rekor, yine bir Türk sporcuya aitti.  Engelli sporcu Cem Esmeray, 22 metre ile dünya rekorunu elinde bulunduruyordu.
Mustafa Beyaz yaptığı açıklamada“Aslında zıpkınla balık avı sporuyla ilgileniyorum. Ancak son birkaç yıldır serbest dalış da yapıyorum. Gerçekten çok mutluyum. Zihinsel olarak kararlı, azimli ve cesaretli olduğunuz zaman bütün engeller ortadan kalkıyor. Bunu ispatladığım ve Türkiye’ye böyle bir gurur yaşattığım için çok mutluyum. Bu rekorumda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen ise yaptığı açıklamada “Son derece keyifli dalışlara tanık olduk. Organizasyon eksiksiz bir şekilde yürütüyor. Hem Dünya Kupası, hem Türkiye Şampiyonası’na katılan, madalya alan bütün sporcuları gönülden kutluyorum. Son dalışların ardından gelecek yıl inşallah Kaş Başka Dünya Kupası’nın 4’üncüsünü gerçekleştireceğiz. Dünyanın en seçkin dalış merkezlerinden olan Kaş’taki Dünya Kupası yarışmasını Federasyonumuz ile birlikte yürüten CMAS’ın Başkanı Sayın Anna Arzhanova ve CMAS’ın Sayın Yönetim Kurulu Üyeleri başta olmak üzere organizasyonumuza çok değerli katkıları nedeniyle Kaş Belediyesi, Kaş Kaymakamlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Teşkilatı, UMKE çalışanları, organizasyon ekibi ve bizleri kucaklayan Kaş halkına teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.
TÜRK SPORCU KORKUTTU
Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen Serbest Dalış Deniz Bireysel Türkiye Şampiyonasında Türk sporcu Birol Özbek, 51 metrelik dalışını tamamlayıp yüzeye çıktığı sırada baygınlık geçirdi.
Dünya Kupası yarışma programıyla eş zamanlı olarak, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Kaş Belediyesinin desteğiyle düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nın ikinci gününde paletsiz sabit ağırlık (CNF) yarışları yapıldı. Sabah başlayan dalışlarda Türk sporcu Birol Özbek, 51 metrelik dalışını tamamlayıp yüzeye çıktığı sırada baygınlık geçirdi. UMKE ve güvenlik dalgıçları hemen Özbek’i sudan çıkardı. Dalış teknesinde yapılan müdahalenin ardından kısa sürede kendine gelen sporcunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
DÜNYA KUPASI’NDA 43 SPORCU YARIŞTI
CMAS-TSSF “Kaş Başka” Outdoor Serbest Dalış Dünya Kupası’nda Rusya, Amerika, Polonya, Kazakistan, Kolombiya ve Brezilya’dan 5’i kadın toplam 16 sporcu, Türkiye’den ise 7’si kadın 27 sporcu yarışıyor. Aralarında dünya rekortmeni Rus Alexey Molchanov’un da yer aldığı toplam 43 sporcu, Kaş İnceboğaz Belediye Halk Plajı’nın açıklarında 4 gün boyunca sabit ağırlık (CW), paletsiz sabit ağırlık (CNF), çift paletli sabit ağırlık (CW-BF) ve ip destekli sabit ağırlık (FIM) disiplinlerinde mücadele ediyor.
TSSF SERBEST DALIŞ DENİZ BİREYSEL TÜRKİYE ŞAMPİYONASI
“Kaş Başka” Dünya Kupası’nda dalış yapan Türk sporcuların 4 gün boyunca 4 farklı disiplinde elde ettiği dereceler, hem Dünya Kupası hem de TSSF Serbest Dalış Deniz Bireysel Türkiye Şampiyonası sonuçları olarak değerlendiriliyor.
 TSSF PALETLİ YÜZME AÇIK SU FEDERASYON KUPASI SONA ERDİ
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından 5-6 Ekim’de Antalya’nın Kaş ilçesinde gerçekleştirilen TSSF Paletli Yüzme Açık Su Federasyon Kupası’nda Derin Toparlak ve Azra Zeynep Ertunç en çok altın madalya alan sporcular oldu. 8 spor kulübünden 18’si kadın 37 sporcu, Kaş’ın İnceboğaz Plajı açıklarında altın madalya için kıyasıya mücadele etti. Monopalet ve çift palette 1000 ve 4000 metrede, 4x1000 metre karma bayrak yarışlarında büyükler, gençler A ve gençler B yaş gruplarında yapılan zorlu yarışlarda Bakırköy Ata Spor Kulübü’nden Derin Toparlak ve Beylikdüzü Yüzme Spor Kulübü’nden Azra Zeynep Ertunç 2 kez altın madalyaya imza attı.
1000 METRE ÇİFT PALET VE SU ÜSTÜ YARIŞMASININ KAZANANLARI
1000 metre su üstü yarışında kadınlarda Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübü’nden Zeynep Ak, 13.12 dk. ile altın madalyanın sahibi olurken, Beylikdüzü Yüzme Spor Kulübü’nden İdil Ece Özaki 13.43 dk. ile gümüş, Elit Spor Kulübü’nden İdil Çelik, 15.05 dk. ile bronz madalya aldı. Bu mesafede erkeklerde Bakırköy Ata Spor Kulübü’nden Derin Toparlak, 12.09 dk.da yarışı tamamlayarak federasyon kupasının sahibi oldu. Aynı spor kulübünden Yunus Toparlak 12.39 dk. ile gümüş madalya alırken, Ege Yankı Güneş, 14.18 dk. ile bronz madalyanın sahibi oldu.
4000 METRE YARIŞLARINDA İLK ÜÇE GİREN SPORCULAR…
1000 metre çift palet disiplininde kadınlarda Beylikdüzü Spor Kulübü’nden Azra Zeynep Ertunç 11.03 dk. ile federasyon kupasını kazandı. İkinciliği, Elit Spor Kulübü’nden Begüm Keser 11.59 dk. ile alırken, üçüncü sırada Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübü’nden 12.02 dk.lık derecesiyle Zeynep Ak yer aldı. Erkeklerde federasyon kupası, 10.40 dk.lık derecesiyle Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübü’nden Emre Candan’ın oldu. Beylikdüzü Spor Kulübü sporcularından Mehmet Emin Ceylan 10.41 dk. ile gümüş, Berkay Cesur ise 10.46 dk. ile bronz madalyanın sahibi oldu. 4000 metre çift palet kadınlar yarışında Beylikdüzü Yüzme Spor Kulübü’nden Azra Zeynep Ertunç, 47.48 dk. ile altın madalyanın sahibi oldu. Elit Spor Kulübü sporcularından Begüm Keser 53.04 dk. ile gümüş, Simay Özkan 53.14 dk. ile bronz madalya aldı. Erkeklerde Bakırköy Ata Spor Kulübü’nden Eren Sönmez, bu mesafede altın madalyanın sahibi olurken, Elit Spor Kulübü’nden Tuğberk Yıkık gümüş, bireysel olarak katılan Bağtın Keser bronz madalya aldı. 4000 metre su üstü disiplini kadınlarda Beylikdüzü Yüzme Spor Kulübü’nden İdil Ece Özaki 45.03 dk.lık derecesiyle federasyon kupasına imza attı. Elit Spor Kulübü sporcuları İdil Çelik 53.43 dk. ile gümüş, Toprak Sönmezler 53.44 dk. ile bronz madalya aldı. Erkekler kategorisinde Bakırköy Ata Spor Kulübü sporcuları ilk iki sırada yer aldı. Derin Toparlak bu mesafeyi 38.56 dakikada tamamlayarak altın madalyanın sahibi oldu. 44.57 dk.lık derecesiyle Yunus Toparlak gümüş madalya aldı.
BAYRAK YARIŞLARINDA FEDERASYON KUPASI, BEYLİKDÜZÜ YÜZME VE BAKIRKÖY ATA SPOR KULÜPLERİ’NİN
Bayrak yarışları su üstü ve çift palet disiplinlerinde 4’er sporcudan oluşan takımlarla gerçekleştirildi. 4000 metre çift palet karma bayrak yarışında 44.56 dk.lık derecesiyle Beylikdüzü Yüzme Spor Kulübü altın madalya kazandı. Gümüş madalyayı, 46.47 dk.lık derecesiyle Elit Spor Kulübü aldı. 4000 metre su üstü karma bayrak yarışında Bakırköy Ata Spor Kulübü 45.16 dk.lık derecesiyle federasyon kupasını kazanırken, ikinciliği, 47.19 dk.da yarışı tamamlayan Tenis Yüzme Kayak Spor Kulübü aldı. 
EN BAŞARILI SPOR KULÜBÜ: ELİT SPOR KULÜBÜ
En başarılı spor kulübü Elit Spor Kulübü olurken, ikinci sırada Bakırköy Ata Spor Kulübü, üçüncü sırada Beylikdüzü Yüzme Spor Kulübü yer aldı. Sporculara ödülleri, Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenle takdim edildi. Ödül törenine TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Belediyesi Kültür Müdürü Ali Evren, TSSF Başkan Yardımcısı Atilla Aras ve Paletli Yüzme Teknik Kurul Başkanı Özgür Alemdar katıldı.
TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, federasyon kupasını kazanan ve dereceye giren sporcuları kutladığını söyleyerek, “Katılan bütün spor kulüplerine ve sporculara teşekkür ediyoruz. Paletli yüzme havuz yarışlarındaki yakaladığımız başarı grafiğini, açık suda da elde etmek için bu tür organizasyonlarımız her yıl devam edecek. Uzun mesafe yarışlarında da umuyorum ki, uluslararası yarışmalarda daha fazla başarı elde edeceğiz” dedi.
 
TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, yarışma organizasyonuna destek veren Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, Kaş Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, sahil güvenlik ve sağlık görevlilerine teşekkür ettiğini belirtti.
 
Editör: TE Bilisim