Antalya’nın Kaş ilçesinde Balıkesir Edremit’ten 23 kişilik bir heyet, ‘Gelin Kardeş Olalım’ projesi kapsamında sera işletmecileriyle görüşüp fikir alışverişinde bulundu.
Edremit ilçesinden teknik ekip ve üreticilerin yer aldığı 23 kişilik heyet, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün başlattığı ‘Gelin Kardeş Olalım’ projesi kapsamında kardeş ilçe Kaş’a teknik gezi gerçekleştirdi.
Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Göktaş ve Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer’i makamında ziyaret eden heyet, Edremit’te kurulması planlanan 750 dekarlık Sera OSB hakkında bilgi verdi.
Sonrasında Kaş ilçe merkezini gezen heyet, domates ile muz seralarını yakından görme şansı buldu. Antalya’nın örtü altı üretimdeki yeri ve tropik meyve üretimi hakkında ilçe müdürlüğü teknik personeli tarafından bilgilendirildi. Kaş Ziraat Odasını ziyarette bulundu. Zeytin budama teknikleri eğitimi ile zeytinyağı tadımı duysal analiz uygulaması yapıldı. Örtü altı üretim yapan biber üreticilerini ziyaret etti, biber üretimi hakkında teknik bilgi aldı. Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Merkezine (BATEM)  teknik ziyarette bulundu, süs bitkileri teorik ve uygulamalı eğitimi aldı. Antalya’da bu yıl 10’uncusu düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) katılım sağladı.
Edremit Ziraat Odası Başkanı Ali Yılmaz Diker ziyaretin oldukça faydalı geçtiğini ifade ederek, “İlçemizdeki üreticiler bu ziyaret kapsamında seracılık hakkında birinci ağızdan bilgiler aldı, yöre ürünleri yetiştirilme şartlarını öğrendi. Edremit’te yetişen ürünler hakkında Kaşlı üreticilere bilgilerini aktardı.” dedi.
Editör: TE Bilisim