Yaşamını Antalya’nın Kaş ilçesinde sürdüren emekli öğretmen ve aynı zamanda ahşap sanatçısı olan Fahri Gökoğlan, sanat yaşamının ilk sergisini Kalkan Kültürevi’nde açtı.
   Emekli öğretmen ve ahşap sanatçısı, daha önce Kaş ilçesinde öğretmenlik yapan Fahri Gökoğlan, sanat yaşamının ilk sergisini, Kaş ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Kalkan Mahallesi’ndeki Kalkan Kültürevi’nde açtı. Gökoğlan’ın sergisinin açılışına, Kalkan Kültürevi sorumlusu Demet Orbay, yerli ve yabancı saanatseverlerve  Kalkanlılar katıldı. Sergide, Gökoğlan’ın uzun yıllardır sürdürdüğü ahşap çalışmalarından ahşap aynalar, sedef kakma işlemi ile yaptığı ahşap kepçe, kaşık, ahşap saatler, ahşap kutular, tavlalar, servis tabakları, kalemler ve ahşap üzerine işlenmiş Mustafa Kemal Atatürk’ün ve ünlü Türk ve yabancı düşünürlerin sözleri, ünlü şairlerin dizelerinden oluşan tabloların yer aldığı yaklaşık 70 eser yer alıyor.   
Sergiinin açılışında bir konuşma yapan emekli öğretmen ve ahşap sanatçısı Fahri Gökoğlan yaptığı konuşmada” Öğretmenliğe başladığımdan bu yana sanatla ilgileniyorum. Ancak 1986 yılında Kaş’a öğretmen olarak geldiğimde, sedir ve ardıçların odun olarak yakıldığını gördüm. Sedir ve ardıç odunlarını sanata çevirmeye karar verdim. Yaklaşık 35 yıldır sedir ve odun parçalarının yakılarak kül olması yerine sanata dönüştürmeye çalışıyorum. Evim ahşap eserlerle, küçük bir müzeye dönüştü. Bu müzedeki eserleri, sanatseverlerin beğenisine sunmaya, sizlerle buluşturmaya karar verdim. Kaybolmakta olan ahşap sanatının eserlerini, sizlerin beğenisine sunuyorum” dedi.
   İki hafta boyunca Kalkan Kültürevi’nde açık kalacak sergide, Gökoğlan ahşap çalışmaları yaparak, sanatseverlerin gösterimine sunuyor.
 
 
Editör: TE Bilisim