Antalya’nın Kaş İlçesi’nde yaşamını sürdüren gazeteci, karikatürist Sunder Erdoğan yaşamını yitirdi.1952 yılında İstanbul’da doğan Sunder Erdoğan, gazetecilik yaşamının ardından 1998 yılında Antalya’nın Kaş İlçesi’ne yerleşmişti. Kaş’a bağlı Gökseki Mahallesi’nde eşi Ülkü Erdoğan’la birlikte yaşamını sürdüren Sunder Erdoğan, yaklaşık bir ay önce rahatsızlandı. Antalya’daki Medikal Park Hastanesi’nde akciğer kanseri tanısı ile iki hafta önce ameliyat edildi.  Ancak ameliyatın ardından akciğeri iflas ettiği için yaşamın yitirdi.

GAZETECİ SUNDER ERDOĞAN KAŞ’TA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI


Sunder Erdoğan’ın cenazesi, bugün Cuma namazının ardından Kaş Gökçeören  Mahalle Camisinde kılınan cenaze namazına mütekiben Gökçeören Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.

   67 yaşındaki Sunder Erdoğan, kısa bir öğrenim yaşamının ardından 1971 yılında karikatürle tanışıncaya kadar çeşitli işlerde çalıştı. İlk çizgileri 1971-1974 yılları arasında Almanya’da “Humor” dergisinde yayınlandı. Tay yayınları, Çarşaf, Gırgır, Çivi, Yorgan, Kara Kedi, Atmaca gibi dergilerde karikatürleri yayınlandı. Youğn karikatür çalışmalarını Güm’de ( Güldürü Üretim Merkezi ) sürdürdü. Bando, Vakıf Çocuk, Emlak Çocuk ve Milliyet Çocuk gibi dergilerde kısa tarih öyküleri çizdi. En son olarak çalıştığı Milliyet Yayın Grubu’ndan 1998 yılında emekli olarak Kaş’a yerleşti.

  Kaş’a yerleştikten sonra Kaş’ta düzenlenen kitap fuarlarına öncülük etti. Hobisi olan gemi maketleri yaptı. Güldürü Üretim Merkezi’ndeki çalışmalarını bir albüm haline getirdi.


 
 
Editör: TE Bilisim