Gazeteci-yazar Uğur Mumcu ölümünün 27’nci yıldönümünde Kaş’ta anıldı.
27 yıl önce evinin önünde uğradığı bombalı suikasta katledilerek, hayatını kaybeden gazeteci- yazar Uğur Mumcu ölümünün 27. yıldönümünde Kaş İlçesi’nde düzenlenen Uğur Mumcu  anma gecesinde anıldı. Kaş BelediyeToplantı Salonu’nda yapıla anma gecesine CHP Antalya İl Başkanı ve CHP Antalya İl Başkan adayı Ahmet Kumbul, CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan, CHP Kaş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bozca Gümüş, ANSAN Başkanı Emekli Edebiyat Öğretmeni Cahit Çarkçıl, Kaşlı Halk Müziği Sanatçısı Hasan Kalkan, CHP Kaş Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Anma gecesi 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan Uğur Mumcu Anma gecesinde yaptığı konuşmada”Ülkemizin yetiştirdiği en ünlü fikir adamlarından biri olan Gazeteci-yazar Uğur Mumcu ülkemizin bağımsızlık, demokrasi simgesidir. Ülkemizin aydınlığa giden yolun meşalesidir. Rahmetli Gazeteci-yazar Uğur Mumcu 27 yıl önce katledildiğinde ben küçük bir çocuktum. Annem babam bana Uğur Mumcu’nun öldürüldüğünü söylediklerinde çok üzülmüştüm. Çok ağladığımı hatırlıyorum. Uğur Mumcular kolay yetişmiyor”diye konuştu
CHP Antalya İl Başkanı ve CHP İl Başkan adayı Ahmet Kumbul da yaptığı konuşmada” Gazeteci-yazar fikir adamı Uğur Mumcu Türkiye için büyük bir değerdi. Uğur Mumcu’nın yolundan gitmeye devam edeceğiz. Asla vazgeçmeyeceğiz”dedi.
ANSAN Başkanı Emekli Edebiyat Öğretmeni Cahit Çarkçıl ise anma gecesinde yaptığı konuşmada”Kaş’ta Kaş Lisesi’nde edebiyat öğretmenliği yaptım. Kaş’ı çok iyi tanıyorum. Zaman zaman Kaş’a iş için ve gezmeye geliyorum. Çok öğrencilerim var. Bu gün buraya beni dinlemeye gelenler arasında daha önce okuttuğum Kaş’lı öğrencilerim de var. Uğur Mumcu kalpaklı devrimcidir. Gazeteci-yazar  Uğur Mumcu 27 yıl önce terör mafyası tarafından mechul bir şekilde öldürülerek katledildi. Öldürenler susturduklarını zannediyorlar. Ama onun fikirleri, yazdığı kitapları hala okunmaya devam ediyor”diye konuştu.
Anma töreni ANSAN Başkanı ve Emekli Öğretmen Cahit Çarkçıl müzik eşliğinde merhum Yazar Nazım Hikmet’in Kuvay-ı Milliye Destanı’nı daha sonra Sesleniş, Vurulduk Ey Halkım şiirlerini okudu.  Kaşlı Türk Halk Müziği Sanatçısı Hasan Kalkan tarafından anma gecesinde Kaş Kaputaş, Efeler, Yağmur Yağıyor adlı türküleri söylendi.
 
Editör: TE Bilisim