KAŞ’TA ŞEHİTLERİ ANMA VE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
19 Eylül Gaziler Günü Antalya’nın Kaş İlçesi’nde törenle kutlandı. Kaş’taki Gaziler Günü kutlaması Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.
   Gaziler Günü kutlamalarına Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Belediye Başkan Vekili Ahmet Akdeniz, Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Büyüközer, Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, Emniyet Müdürü Orhan Tezcan,Kaş Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İlknur Kişi Bagane,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Kaş İlçe Müftüsü Ahmet Bayer,Kaş Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, İyi Parti İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, daire amirleri, müdürleri,  sivil toplum kuruluşlarının başkanları, gaziler, gazi ve şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.
   Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören çelenklerin konulması ile başladı. Ardından saygı duruşu yapıldı. Hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Törende günü anlam ve önemini belirten konuşmayı Hava Kıdemli Üstçavuş Halil İbrahim İnce yaptı. İnce yaptığı  konuşmada”Bugün Cumhuriyetimizi en büyük gazisi, 42 yaşında devlet kuran dahi komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ünvanı verilişini 97. yıl dönümünde, o büyük insanı ve tüm gazilerimizi anmak için toplanmış bulunuyoruz. Büyük komutan, en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm gazilerimizi saygıyla anıyoruz.  Gazilik Türk vatanseverliliğinin, Türk kahramanlığının Türk fedekarlığının  yaşayan bir destanıdır. Gaziler ise, bu destanı yazan kahramanların adıdır. Devletimizi ve cumhuriyetimizi kuran istiklal harbi gazilerimiz, mazlum bir milleti zalimin zulmundan kurtaran Kore Gazilerimiz, soydaşlarımızı rum katliamından kurtaran Kıbrıs Gazilerimiz, barışı desteklemek ve korumak üzere Birleşmiş Devletler kararı ile birçok ülkede barış gücü olarak görev yapmış gazilerimiz, terörle mücadelede canını hiçe sayan ve demokrasinin idamesi için canını feda etmeyi göze almış gazilerimiz ile vatanımızın bütünlüğünü korumak için hainlere karşı mücadelede gazi olan değerli kahramanlarımızı, bu gün vesilesi ile gönül dolusu minnet duygularıyla selamlıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak, aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan siz saygıdeğer gazilerimize saygılar sunarım”dedi.
  Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Belediye Başkan Vekili Ahmet Akdeniz Kaş Çukurbağ Yarımadasında bulunan Kaş Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gazilere, gazi ve şehit yakınlarına bir yemek verdi. Kaş İlçe Müftüsü Ahmet Bayer tarafından yemek sonrası yemek duası yapıldı. Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan tarafından Gazilere, şehit ve gazi yakınlarına çeşitli hediyeler verildi.
   
 
Editör: TE Bilisim