KAŞ’TA YAĞIŞ ETKİLİ OLDU
Antalya'nın Kaş ilçesinde sağanak etkili oldu. Kaş’ta 4 gündür aralıklı olarak devam eden ve etkili olan şiddetli yağış nedeniyle tarım alanları, seralar,, yollar, köprüler,evler ve araçlar zarar gördü.
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya'nın genelinde kuvvetli yağış beklentisi beklendiği uyarısında bulunduğu ve Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı sistemlerin etkisi altına giren bölge sağanak hayatı olumsuz etkiledi. İlçede akşam saatlerindeki yoğun yağış nedeniyle rögarlar taştı yollar göle döndü. Kaş Kalkan yolu yat limanı mevkiinde yolda oluşan su birikintisine nedeniyle trafikteki araç sürücüleri ilerlemekte zorlandı.
KAŞ'TA SERA, EV VE TARLALARI SU BASTI
Antalya'da etkili olan şiddetli sağanak nedeniyle Kaş'a bağlı Kasaba Mahallesi'nde 7 üreticiye ait 15 dönüm sera sular altında kaldı. Bazı evler ve açık arazideki ekili alanlarda da su baskınları meydana geldi. Derelerin taşması sonrası ise Kasaba Ovası suyla doldu.
Demre ilçesinde ise yağışın etkisiyle birlikte denizde üç renk oluştu. Açıkta mavilikler görülürken, kıyıya doğru kahverengi ve köpükler nedeniyle beyaz görüntü ortaya çıktı.
 KAŞ'TA SİTENİN İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ
Antalya'da devam eden şiddetli yağış, Kaş ilçesinde de etkili oldu. İlçe girişindeki eski Kaş Cezaevi'nin hemen üst tarafındaki Habesos Sitesi'nin istinat duvarı, saat 09.00 sıralarında çöktü. Çökmenin meydana geldiği bölümün altındaki sahibi belirlenemeyen, otomobil, molozlar altında kaldı. Çökme anında bir dairenin oturma odasının duvarı da sıçrayan kayalar nedeniyle yıkıldı. Dairenin ve otomobilin, sitede yazın kalan kişilere ait olduğu, sahiplerinin bulunamadığı öğrenildi. Çökmenin ardından Kaş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgede önlem aldı.
Sitede oturan avukat Salim Cengiz, "4 gündür sürekli yağmur yağdı. Toprak suya doyunca sitenin istinat duvarı sabah çöktü. Şu anda binalar için bir tehlike yok. Hava kötü. Önlem almak da zor" dedi.
Öte yandan Kaş'a bağlı Kasaba Mahallesi'nde hayvancılık ve seracılıkla uğraşan Mehmet Ali Gökçe'nin evini su bastı. Evin yanındaki 40 koyunundan 3'ü boğuldu. 4 dönüm sera da sular altında kaldı. Kasaba Mahallesi'nde bazı seraları su bastı.
KAŞ BELEDİYE BAŞKSANI ULUTAŞ’TAN ÇİFTÇİYE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve beraberindeki heyetle aşırı sağanak ve yağış nedeniyle zarar gören çiftçilere ve vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Ulutaş yaptığı açıklamada”Kaş’ın Uğrar, Kızılağaç ve Kasaba Mahallelerimizde aşırı yağışdan dolayı seraları ve tarım arazileri zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.Rabbim beterinden korusun”dedi.
YAĞMUR VE DOLU KAŞ VE DEMRE'DE DOLU ETKİLİ OLDU
Kaş ilçesinde yağmur ve dolu nedeniyle yollar suyla kaplanırken,  Demre ilçesinde ise dolu etkili oldu.
Antalya'nın Kaş ve Demre ilçelerinde 4 gün süren yağmur ve dolu yağışı etkili oldu. Demre ile Kaş ilçeleri arasındaki Yavu Mahallesi'ne, dün saat 21.00 sıralarında dolu yağdı. 15 dakika süren yağış sonrası bazı yerlerde dolu kalınlığı 20 santime ulaştı. D-400 kara yolunda, 10 santim kalınlığında dolu yığınları oluştu. Kısa süre sonra yağan yağmur, doluyu eritti. Dolunun sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatte yağması, kara yolunda olası birçok olumsuzluğun önüne geçti. Dolunun tanelerinin iri olmaması nedeniyle seralarda küçük çaplı örtü delinmeleri ile Ahmet Keleş isimli vatandaşın seralarındaki çökme dışında hasar oluşmadı.
 KAŞ CHP İLÇE BAŞKANINDAN ÇİFTÇİYE ZİYARET
 CHP Kaş İlçe Başkanı Mehmet Vural Arıkan ve beraberindeki heyetle sağanak yağış nedeniyle zarar gören çiftçilere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Arıkan yaptığı açıklamada”4 gündüe aralıklı olarak devam eden aşırı yağışlar nedeniylke Kaş İlçemizde ve mahallelerinde sağanak yağıştan zarar gören  çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun ziyaretinde bulundum. Kaş Kaymakamlığı, Tarım İlçe Müdürlüğü, Ziraat Odası Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyemizce yaraların sarılması için girişimlerde bulunacağız. Tekrar çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun”dedi.  
 Demre Çayı korkuttu
 Antalya’nın Demre ve Kaş ilçelerinde Cuma gününden bu sabaha kadar devam eden yağış, iki ilçeden geçen Demre Çayı’nda su seviyesini yaklaşık 12 yıl sonra tam seviyeye yükseltti. Demre Çayı’nda su seviyenin bu kadar çok yükselmesi üreticileri korkuttu. Belediye ekipleri, çay kıyısında iş makinaları ile bekledi.
   Kaş’a bağlı Gömbe ve Sütleğen yaylarından gelen Kıbrıs Deresi, Hacıoğlan Deresi, Karadağ Deresi, Kaş’a bağlı Dirgenler Mahallesi’nde  birleşerek Demre Çayı’na dökülüyor. Üç gün aralıksız süren yağmur sonunda dün akşam saatlerinde Demre Çayı’nda su seviyesi sete kadar yükseldi. On  iki yıl sonra ilk kez Demre Çayı bu kadar yüksek debiye ulaştı. Çayda su seviyesinin yükselmesi, çayın kenarındaki Demre’ye bağlı Köşkerler, Yaylakaya, Alakent ve Beymelek mahallelerindeki üreticileri korkuttu. Çay kenarına yakın noktada serası olan üreticiler, hava kararıncaya kadar seralarının başında bekledi. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya ve ekipler, çay kenarında gözlem ve kontrol yaptı. Belediye Başkanı Kocakaya, dronla çay yatağını izledi. Yarım saat sonra yağmurun yavaşlaması ile çayda su seviyesi düşmeye başladı. Demreli üreticilerde derin bir nefes aldı.
   Vatandaşlar, böyle bir selin en son 2008 yılında geldiğini belirtti.
DEMRE'DE ELEKTRİK TRAFOSU YANDI
Antalya'nın Demre ilçesinde gece saatlerinde elektrik trafosu yandı.
Köşkerler Mahallesi Dere mevkisine elektrik sağlayan trafoda gece saat 02.00 sıralarında yangın çıktı. Mahalle Muhtarı Nazif Bilgiç, durumu itfaiyeye haber verdi. Gelen ekipler yangını söndürürken, trafo kullanılamaz hale geldi. Geceden bu yana bölgeye elektrik verilemezken, ekiplerin yenileme çalışması başlattığı belirtildi.
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim