KAŞ GÖMBE’YE 17 YIL SONRA NİSANDA KAR YAĞDI
    Kaş ilçesi ile Muğla'nın Seydikemer ilçesi arasında kalan Gömbe Yaylası'nın üzerindeki batı Antalya'nın ikinci yüksek tepesi olan Akdağ'a, 17 yıl sonra nisan ayında kar yağdı.
   Antalya’nın Kaş İlçesi ile Muğla’nın Seydikemer İlçesi arasında kalan Gömbe Yaylası’nın üzerindeki Batı Antalya’nın ikinci yüksek tepesi olan Akdağ’a, Nisan karı yağdı. Akdağ’a 17 yıl sonra Nisan ayında yağan kar, Akdağ’ı ve yanındaki Yumlu Dağı’nın beyaz örtüye bürüdü. Kaş’a bağlı Gömbe Yaylası’nın üzerinde bulunan Batı Antalya’nın en yüksek tepesi olan Kızlar Sivrisi’nden sonra ikinci yüksek tepesi olan 3024 metre yüksekliğindeki Akdağ’a,  Nisan ayında kar yağdı. Akdağ’ın yayında Akdağ’ın kuzeydoğusunda yer alan yaklaşık 2800 metre yüksekliğindeki Yumlu Dağı’na da kar yağdı. Akdağ’ın zirvesi olan Uyluk Tepe ile Akdağ’ın  2000 metreye kadar olan bölümü, yeniden  beyaz örtüye büründü. 1200 metre yüksekliğindeki Gömbe Yaylası’nda açan erik ağaçlarının çiçekleri ile Akdağ ve Yumlu Dağı’nın zirvelerindeki karın beyazı ayrı bir güzellik oluşturdu.
    Yaşlı Gömbeliler; Gömbe’ye en son Nisan ayında kar, 23 Nisan 2003 yılında yağmıştı.  O gün yağan kar, Gömbe Mahallesi’nin içine kadar düşmüştü. O gün Gömbe’nin içine kadar kar yağmış, açan elma çiçeklerinin beyazı ile yağan karın beyazı birbirine karışmıştı. 17 yıl sonra Nisan ayında kar yağdı dediler.
 
 
Editör: TE Bilisim