Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe Yaylası'nda sonbaharın gelmesiyle sararan ağaç yapraklarının güzelliği doğada kartpostallık manzara oluşturdu.
Denizden yaklaşık bin 200 metre yüksekteki Gömbe Yaylası'nda kasım ayının gelmesiyle ağaçların yaprakları sararmaya başladı. Sararan söğüt, kavak, elma ve diğer ağaçların yaprakları, doğada renk cümbüşü oluşturdu. Batı Torosların en yüksek ikinci tepesi Akdağ'ın zirvesindeki kar ile Gömbe Yaylası'nda sararan ağaç yapraklarının oluşturduğu güzellik, görenleri büyüledi.
Gömbeli emekli öğretmen Yusuf Topçu, ağaç yapraklarının sararmasıyla kartpostallık görüntü oluştuğunu belirtti. Topçu, "Geceleri hava sıcaklığının düşmesinin ardından ağaçların yaprakları sararmaya başladı. Baharda ve yazın yeşilin her tonunun görüldüğü Gömbe Yaylası'nda, sonbaharda yapraklarda sarının her tonunu görmek mümkün. Akdağ'ın tepesindeki karla, yayladaki sararan ağaçların yaprakları, açan güneşle birlikte müthiş güzellik oluşturdu. Bu da Gömbe Yaylası'nın her mevsimde ayrı bir güzellik taşıdığını gösteriyor" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim