Gömbe Yaylası’nın Kültür Elçisi Hüseyin Çilenger Yaşamını Yitirdi
     Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Türkiye’nin üç güzel yaylasından biri olan Gömbe Yaylası’nın korunması, tanıtılması ve yöreye özgü yörük kültürünün yaşatılması için mücadele eden Kaşlı Hüseyin Çilenger yaşamını yitirdi.
    Yakalandığı amansız hastalık nedeniyle Antalya’da tedavi gören 72 yaşındaki Hüseyin Çilenger, Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Kasaba Mahallesi’nde doğdu. Makine Kimya Enstitüsü’ne bağlı Antalya Pil Fabrikası’ndan 1999 yılında emekli olduktan sonra yazlarını Gömbe Yaylası’nda geçirmeye başladı. Gömbe Yaylası’nın tanıtılması ve korunması için Gömbe Doğayı Koruma Derneği kurdu. Derneğin başkanlığını yaptı. TRT tarafından çekilen Gömbe Belgeseli’nin çekilmesine büyük katkı sağladı. Gömbe Yaylası’nı ve yörük kültürünü tanıtmak için yerel televizyonlarda proğramlara katıldı.  Emekli olduktan sonra yörüklerin kullandığı mutfak, tarım aletlerinin yer aldığı yaklaşık 2 bin 500 parça eşya topladı. Bunları üyesi olduğu Kaş Yörük Türkmen Derneği’ne, bir yörük müzesi kurulması için bağışladı. 2016 yılında bağışladığı eşyalarla Kaş İlçe Merkezi’nde kurulan Kaş Yörük Türkmen Derneği Hüseyin Çilenger Yörük Müzesi törenle açıldı. Çilenger, en son olarak ÇEKÜL Vakfı ile birlikte bir projeyi yaşama geçirmek çalışıyordu. Gömbe Yaylası’ndaki birçoğu bin yıllık olan sedir ağaçlarının her birine bir ulusun adını vererek, bir “Dünya Barış Ormanı” oluşturulmasını istiyordu.
   Evli ve iki çocuk babası olan Hüseyin Çilenger,  Kaş ilçesine bağlı Kasaba Mahallesi’nde toprağa verildi. Merhum Hüseyin Çilenger’i son yolculuğunda ailesi, akrabaları, sevenleri yalnız bırakmadı.
   
 
Editör: TE Bilisim