Antalya’nın Kaş ilçesinde bağlı Gömbe mahallesinden bir grup, Gömbe Yaylası’nın karşısında bulunan Yuvalıca Yaylası’ndaki Sebana Anıt Ağaçları Bölgesi’nde “Sevgi ve Barış İçin Bir Adımda Sen At” sloganıyla bir yürüyüş düzenledi.
   Kaş ilçesinde bağlı Gömbe mahallesinde doğa tutkunu Arzu Tural öncülüğünde “Barış İçin Bir Adımda Sen At” sloganıyla, Gömbe yaylasının karşısındaki Yuvalıca yaylasındaki Sebena Anıt Sedir Ağaçları arasında bir yürüyüş düzenledi. Kaş – Gömbe karayolu kıyısındaki anıt ağaçların girişinden başlayan yürüyüşe Gömbe Mahallesi Muhtarı Süleyman Karekehya, orman mühendisleri Ahmet Kocabıyık,  Gökhan Dalaman, aralarında öğretmen be memurlarında olduğu toplam 20 kişi katıldı. Kaş – Gömbe yolundaki sedir ormanları girişinden başlayan yürüyüş, onar kişiden oluşan iki grup halinde yapıldı. İki grup, önce Sebena Anıt Sedir Ağaçları Bölgesi’ne geldi. Burada anıt ağaçlar görüldü ve incelendi. Burada ara ara mola verildi. Buradan Yuvalıca yaylasına çıkıldı. Burada öğle yemeği yendi. Verilen molanın ardından tekrar yürüyüşe geçen iki grup, Sebena Anıt Sedir Ağaçlarından sonra başlayan “ Sevgi ve Barış Yolu’nu” yürüyerek tekrar Gömbe Yaylası’na döndü. Yürüyüş toplam 19 kilometre ve yaklaşık 4,5 saat sürdü.
     Yürüyüşle ilgili olarak Gömbe Mahallesi Muhtarı Süleyman Kocakehya yaptığı konuşmada”Sedir ormanları, Gömbe yaylasının çok önemli bir zenginliği. Bölgedeki sedir ormanları içinde Gömbe yaylasının karşısında bulunan Yuvalıca Yaylası’nda 500 yaşından başlayarak bin yaşını aşan yüzlerce anıt sedir ağacı var. Bu ağaçlara geçmişte başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve birçok Türk büyüğünün adı verildi. Burada sedir ormanları içinde  “Sevgi ve Barış Yolu” adı verilen bir yürüyüş parkuru var. Ayrıca ormanlar arasında müthiş güzellikler ve bitki örtüsü var. İnsana doğa sevgisinin ne olduğunu, barışın bereket ve sevgi olduğunu gösteren güzellikler saklı bir coğrafyamızda.   Biz Gömbeliler olarak bu güzelliği tanıtmak,  sevgiyi ve barışı hissettirmek için yılın belirli bölümlerinde yürüyüşler düzenlemek istiyoruz. Bu bir başlangıç oldu” dedi.
 
Editör: TE Bilisim