15 Aralık Pazar Günü Kaş’ta yapılacak olan CHP Kaş İlçe Başkanlığına Gül Ustaer aday olduğunu düzenlediği basın toplantısında açıkladı.
15 Aralık Pazar Günü Kaş’ta yapılacak olan CHP Kaş İlçe Başkanlığına Gül Ustaer aday olduğunu düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Başkan adayı Ustaer yaptığı basın açıklamasında”Daima ülkesine, şehrine, Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerine sorumluluklarının farkında bir siyasetçi olarak, partimizin iktidara yürüdüğü bu dönemde, doğup büyüdüğüm memleketim Kaş’ta ciddi bir toparlanmaya ihtiyaç olduğu, tüm Kaş Halkı ve Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak bilinmektedir.
31Mart Yerel seçimlerinde Kaş’ın kaybedilişi, tüm Kaş halkının olduğu gibi Antalya hatta Türkiye’de üzüntü ile karşılandı. Tek soru vardı; Kaş’ı nasıl kaybettik? Kaş halkının taleplerinin okunamaması, ülkece Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti örgütleri ile kurulan gücümüze güç katan Millet İttifakının Kaş’ta kurulamaması, ortak aday görüşmelerinde şeffaf bir biçimde Kaş’ı ve Kaş halkını temsil edecek kişi ile ilgili bir birlik sağlanamaması, aday belirleme sürecinde kararsızlık ve kargaşa ile Kaş’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin tartışılır hale getirilmesi ve sürecin çok uzatılması aday belirleme sürecinde yaşadıklarımızdır. Adayımız belirlendikten sonra çalışmalar sürecinde ciddi organizasyon sorunları ve iletişim kopuklukları nedeni ile örgüt, halk ve adayımızın tek yumruk olarak sahada bulunması sürecinin gecikmesi, bu kaybın yaşanmasında etkisi olmuştur. Fatura adamıza, Kaş Halkına ve ittifakın kurulamayışına kesilmeye çalışılsa da, ilk günde söylediğim gibi, bu sorumluluğu alması gerekenler bilinmektedir. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni kazanarak yüzümüzü güldüren Sayın Muhittin Böcek daima Kaş halkının yanında olmuştur, olacaktır da. Fakat Kaş’ın Antalya’da temsili ve hizmet alımları noktasında kararlı ve güçlü bir tavır sergileyerek tüm köylerimizin ihtiyaçlarını gidermek konusunda sonuç odaklı adımlar atılmalıdır. Kaş artık sadece Antalya’nın değil, Türkiye’nin hatta dünyanın da yakından takip ettiği bir ilçemizdir. Bu nedenle Kaş’a yapılacak her hizmet, bizlerin dünyada bir yansıması olacaktır. Sosyal demokrat belediyecilik farkını, Büyükşehir Belediyesi ile Kaş’ta yaşatıyoruz. Buna sahada daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Artık Cumhuriyet Halk Partisi Kaş örgütü, siyaset sahnesinde sadece izleyen, dahil olan, olmaya çalışan değil, Antalya’da, hatta Türkiye’de hem yerel hem genel siyasette turizmi ile tarımı ile doğası ile ve siyasi kararlılığı ile güçlü bir şekilde var olacaktır. Bunun sözünü, siyasi tecrübeme ve Kaş halkına olan güvenimle gönül rahatlığıyla sizlere veriyorum. Yerel ve genel seçim süreçlerinde daima mücadele verdiğim hatta milletvekili aday adaylığı sürecinde Antalya’nın 19 ilçesinde sizleri temsil etme onurunu yaşamış bir kızınız sıfatı ile bugün Cumhuriyet Halk Partisi Kaş ilçe başkan adayı olarak karşınıza çıkıyorum.
Cumhuriyet Halk Partisi Kaş örgütünü, Kaş halkını yönetecek isimlerin belirlenmesi söz konusu olduğunda, özetle Kaş'ın geleceği söz konusu olduğunda birkaç kişinin şahsi beklentileri üzerinden, sormadan danışmadan Kaş'a katkısı değil şahıslara katkısı düşünülerek devam ettiren siyaset anlayışının; ne Kaş'a, ne Kaş halkına halkın Kaş Cumhuriyet Halk Partisi örgütüne hiçbir şey kazandırmadığı hatta kaybettirdiği hepimizin bildiği bir gerçek. Bizim çıkış noktamız Kaş’ın geleceğini şahsi çıkar ve menfaatlerin, bireysel siyasetin, küçük olsun benim olsun anlayışının dışına taşımak, Cumhuriyet Halk Partisi örgütünü sahada daima aktif tutmak. Hükûmet tanzim satış noktalarıyla geçmişte çiftçimizin belini büktüğünde Cumhuriyet Halk Partisi Millet vekilleri üzerine düşen görevi yapıp başında ve mecliste bunu işlerken Kaş örgütünde çiftçimizin yaralarını sarmak adına onların sesini duyurmak adına hiçbir girişimde bulunulmamıştır.  Kaş’ın lokomotifi olan çiftçilerimize sahip çıkmak milletvekillerimizden önce ilçe başkanlarının görevidir. Bizim hedefimiz çiftçi kardeşlerimize gerek hükümet politikaları gerek doğal adetler nedeniyle gördüğü zararlardan “merak etmeyin sizin arkanızda Cumhuriyet Halk Partisi var, biz varız”  Demektir. Bizler daima Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara giden yolda attığı adımların mimarı olduk, Neferiyiz biz bu partinin şahsım adına bir önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkan Danışman yardımcısı iken Antalya’‘nın 19 ilçesinde tüm köylerine hizmet götürdük. Yerel yönetim tecrübelerimle Kaş'ın geleceği için çok güzel projelere Kaş halkıyla örgütümüzün desteği ve gücüyle imza atacağımıza hiç şüphemiz olmasın. Çıktığım bu anlamlı yolda desteğini daima ortaya koyan Cumhuriyet Halk Partisi üyelerine teşekkür ediyorum. Bir güruhun bir ekibin değil örgütün emekçinin adayı olarak tüm parti küllerimin desteğini bekliyorum.. 15 Aralık günü Kaş’ta yaşanacak demokrasi şölenine Kaş’ın kaderini, geleceğini, siyasî tablosunu değiştirecek kongremize tüm Kaş halkını bekliyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim