Kaş İlçesinde yaşayan 96 yaşındaki Gülsüm Nine olarak bilinen ÜmmüGülsüm Gökçe Kaş Merkez İlköğretim Okulundaki öğrencilere 23 Nisan Ulusal Eğemenlik Çocuk Bayramı için Atatürk baskılı tişörtleri hediye etti.
 
Kaş Merkez İlköğretimde okuyan yaklaşık 300 kadar çocuğu sevindiren Gülsüm Nine 1923 doğumlu ve 1924 yılında 1 yaşında iken ailesiyle birlikte Çukurbağ köyünden Kaş ilçesine gelip yerleşmiş. O tarihken bu yana Kaş İlçesinde yaşıyor. 2. dünya savaşını yaşamış. Kaş'ın ilk küçük kasaba halini hatırlıyor. Ulaşımın karayolu olmadığı için deniz yoluyla yapıldığını belirtiyor. 1936 yılında kendisinin de Atatürk hayatta iken Kaş Merkez İlköğretim okulundan mezun olduğunu belirtiyor.
 
Kendisi o tarihlerde çok okumak istediği halde kız çocuklarını okutmadıkları için okuyamamış. O yılların hüznünü yaşıyor ve o yılların yokluk yılları olduğunu ancak küçük şeylerle mutlu olduklarını söylüyor. Bugün 7 çocuk sahibi olan ve eşini 6 yıl önce kaybetmiş olan Gülsüm Ninemizin 13 torunu var. Kaş İlçesinde daha öncesinde de çocuklara Atatürk tişörtü yaptıran ve hayır işleri yapmaya devam eden Gülsüm Ninenin ismi bir sokağa verilmiş.
 
Çocuklarının hepsini okutmuş. Çocukları hâkim, doktor mühendis ve mimar olmuş. Bu dünyadan hevesini almış. "Allah bana uzun ömür verdi. Çocuklarımı okuttum. Şimdi torunlarım okuyor. Atatürk bu ülkeyi bize emanet etti. Bizlerde çocuklarımıza emanet etmek istiyoruz. Onlar bizim geleceğimiz. Ülkemizi onlara emanet edeceğiz. Onun için onları bu kutlu günde sevindirmek istedim. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun" dedi.
 
 Bizde Gazetemiz adına Gülsüm Nineyi bu örnek davranışından dolayı kutluyor ve kendisine nice sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.

 
Editör: TE Bilisim