KAŞLI MÜZİK ÖĞRETMENİ DAYIOĞLU HALK MÜZİĞİ İÇİN PALYAÇO OLDU

    Kaş ilçesinde müzik öğretmeni ve halk müziği sanatçısı Emre Dayıoğlu, Türk Halk Müziği'ni sevdirmek için palyaço giysileriyle ilkokul öğrencilerine konser vermeye başladı.

  Antalya’nın Kaş İlçesi’nde eğitim öğretim yapan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Müzik Öğretmeni  ve halk müziği sanatçısı Emre Dayıoğlu, Türk halk müziğini sevdirmek için palyoça oldu. Palyaço giysileri ile, ilkokul öğrencilerine konser vermeye başladı. Tüm Türkiye’yi dolaşarak kaybolmakta olan yaklaşık 2 bin 500 sanatçıyı kayıt altına alan Emre Dayıoğlu, bu kez sanatsal çalışmalarına yeni bir işlev ekledi. Palyaço giysileri giyerek, okulları dolaşıp halk müziği konserleri veriyor. Öğrencilerle beraber çalıp, söylüyor.

   Dayıoğlu, Kaş İlçesi’nde eğitim öğretim yapan  Ağullu Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez İlkokulu öğrencilerine bir  halk müziği resitali  verdi. Öğrencilere, halk müziği çalgıları olan üç telli, kopuz, bağlama ve divan sazını tanıttı.   10 tane halk türküsünü çaldı ve söyledi. Teke yöresi ve Orta Anadolu türkülerine zaman zaman öğrencilerinde katılmasını sağladı. Aşık Veysel’in “ Uzun İnce Bir Yoldayım” ve “ Dudu Kız”  türkülerini  öğrencilere öğreterek,birlikte söyletti. Konserin sonunda ilkokul öğrencileri için kendi bestelediği “ Küçük Kedi Miyav Dedi” ve “Ay Dede” şarkılarını üç telli ile çaldı, öğrencilere söyletti. Konserin sonunda okulun üç öğrencisinin birlikte söylediği “ Erik Dalı” türküsüne bağlaması ile eşlik etti. Konserin sonunda kendisini okula davet eden ana sınıfı öğretmeni Dilara Doğan, kendisinin yaptığı Emre Dayıoğlu’nun karikatürünü hediye etti.

 Okul Müdürü İrfan Adar da yaptığı kısa konuşmasında” Halk müziği bizim eğitimciler olarak gelecek kuşaklara taşımamız gerek kültür zenginliğimiz. Bugün Emre Dayıoğlu öğretmenimiz, eğlendirerek, öğreterek, çalarak, söyleyerek, söyleterek bunu çok güzel gerçekleştirdi. Türk halk müziği sevgisini öğrencilerimize aşıladı” dedi.

   Palyaço öğretmen Emre Dayıoğlu ise yaptığı konuşmada”Amacım Türk hal müziğinin güzel türkülerini, halk çalgılarını eğlenceli bir biçimde öğrencilerimize tanıtmak, sevdirmek  istiyorum. Bu yolla öğrencilerimizin halk türkülerini söylemeyi, çalgıları çalmayı öğrenmeye yöneleceğine inanıyorum. Palyoça elbisesi giymekteki amacım, minik öğrencilerin halk müziğine ilgisini artırmak” dedi.
    
 
Editör: TE Bilisim