Hektaş,  3 ve 6 Aralık Salı ve Cuma günü Kaş’ta çiftçilere akıllı tarım uygulamalarını anlatacak. OYAK Grubu şirketlerinden Hektaş, geçen yıl başlattığı akıllı tarım seferberliğine bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Akıllı Tarım Köylerde projesi kapsamında Hektaş, bu kez 3 Aralık Salı ve 6 Aralık Cuma günü Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Çavdır, Ova ve Kınık mahallelerinde çiftçilerle buluşacak ve akıllı tarım yöntemlerini anlatacak.
Hektaş,  geçen yıl başlattığı akıllı tarım seferberliğine bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Yılın ilk yarısında Akıllı Tarım Köylerde etkinliği kapsamında Türkiye’nin birçok ilinde çiftçilerle buluşan Hektaş, yeni rotasıyla yola devam ediyor. 2 Aralık Pazartesi günü Kaş’ın Çavdır Mahallesi’nde çiftçilere akıllı tarım uygulamalarını anlatan Hektaşlı yetkililer 3 Aralık Salı günü Kaş’ın Ova Mahallesi’nde ve 6 Aralık Cuma günü Kaş’ın Kınık Mahallesi’nde çiftçilere akıllı tarım uygulamalarını anlatmaya devam edecekler.
Akıllı Tarım uygulamaları 250’ye yakın köye ulaşacak
Bir yıl boyunca 25 bin kilometre yol yaparak 250’ye yakın köye ulaşacak proje ile çiftçiler, akıllı tarım uzmanlarıyla bir araya gelecek ve tarımdaki son teknolojik gelişmeleri öğrenecek. Proje kapsamında çiftçilere ve ziyaretçilere tarımda uzaktan görüntüleme sistemleri (drone) kullanımı, uzaktan kumandalı tarım makineleri, iyi tarım uygulamaları anlatılacak ve çocuklar için aktiviteler düzenlenecek. Çiftçilerin yenilikçi tarım teknolojilerine hazırlanması ve milli tarımın güçlendirilmesi hedeflenen proje ile 15 bin çiftçiye ve 45 bin ziyaretçiye ulaşılması planlanıyor.
 
 
Editör: TE Bilisim