Kaş ilçesinde yaşayan Hollandalı sanatçı Cees de Wilde, 38 fotoğraftan oluşan 'Kameramdan Resimler' adını verdiği kişisel sergisini açtı.
   Yaşamını Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Gökseki Mahallesi’nde sürdüren  Hollandalı ressam  Cees de Wilde 15 kişisel sergisini, Kaş İlçesi’ne bağlı Kalkan Mahallesi’ndebulunan Kalkan Kültürevi’nde açtı. Wilde’nin sergisinin açılışına, Kalkan Kültürevi Yöneticisi Fatoş Bakır Yüksel, yerli ve yabancı sanatçı dostları ve Kalkanlı sanatseverler katıldı.
  Açılışta bir konuşma yapan Hollandalı sanatçı Cees de Wilde yaptığı konuşmada” Ben bir 10 Kasım günü Hollanda’da doğdum. Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde doğdum. Bu benim içim çok anlamlı. 25 yıl önce Kaş’a geldim. Kaş’a hemen aşık oldum. 19 yıl hep geldim. 6 yıl öncede Kaş’ta yaşamaya başladım. Hollanda’da ahşap heykel ve seramik sergileri açtım. Son10 yıldır sanat fotoğrafları çekiyorum. Kaş’ta sanatçı dostlarım Valantina van Herpen ve  Hemler Gross’la kurduğum sanat atölyesinde çalışmalarımı sürdürüyorum dedi.
   Kalkan Kültürevi Yöneticisi Fatoş Bakır Yüksel; Kalkan bir dün kenti. Bunun en güzel kanıtı bu sergi. Dünyanın birçok yerinde sergiler açan Wilde, bugün fotoğrafları ile Kalkan’da sanatseverlerin beğenisine sundu”dedi.
  Cees de Wilde’nin, “Kameramdan Resimler” adını verdiği  sergisinde 38 fotografı yer alıyor.  Sergi, daha önce Türkiye’de Kaş, Fethiye, İzmir ve İstanbul’da birçok karma sergiye katılan Wilde’nin 15. kişisel sergisi. Sergi bir hafta  açık kalacak.
  
 
Editör: TE Bilisim