On bir ayın sultanı Ramazan ayı akşam evlerde kılınan teravih namazı ve gece kalkınan sahurun ardından başladı. 8 Mayıs’ta Kadir Gecesi idrak edilecek. Ramazan Bayramı 13 Mayıs Perşembe günü başlayacak.
Kaş İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu 11 ayın sultanı Ramazan Ayı nedeniyle mesaj yayımladı. Müftü Topaloğlu mesajında” Mü’min olarak kendimizi Ramazan ayının ruhuna teslim etmemiz gerektiğini ve hep birlikte birbirimize güzellik, sevinç ve hoşgörü taşımamız gerektiğini belirtti. Mesajında "Ramazanın hem milletimize, hem gönül coğrafyamıza ve İslam alemine huzur ve barış getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum" diyerek dua etti.
Ramazanın "kutlu bir misafir" olarak geldiğine ve Allah katından sayısız nimetler getirdiğine vurgu yapan Topaloğlu "Bizlere rahmet, mağfiret getirir. Kardeşlik bağlarımızı yeniden inşa etmeye gelir ramazan. Milletçe 'hoş geldin' diyoruz. ‘’Yorgun düşen gönüllerimizin Ramazana ve O'nun manevi iklimine çok ihtiyacı var. Her zamankinden çok daha muhtaç olduğumuz bir zamanda ramazan geldi, safalar getirdi’’ dedi ve şöyle devam etti.
İslam her mesajında barışa dikkat çekerek Mü’minlerin ancak kardeş olduğunu bizlere bildirir. Bu yönüyle de Kur’an ayı olan Ramazan bizlere bir çağrıdır. Ramazan bizi barış yurduna davet etmek için gelir. Ramazan bizi iyilerden kılmaya, bize iyilik getirmeye, iyiliği yeryüzünde egemen kılmamıza yardımcı olmaya gelir. Ey iman edenler, Allah'ı unutmayın. Allah'ı unutursanız kendinizi unutursunuz. Allah'ı unutursanız, Allah da size kendinizi unutturur. İnsanoğlu olarak unutuyoruz. Kendimizi, Rabbimizi, dostumuzu, kardeşimizi, yetimi, fakiri, mazlumu unutuyoruz. Her sene gelen ramazan bize hatırlatmaya gelir. Bize kendimizi, Rabbimizi, yanı başımızda varlığının farkında olmadığımız kardeşimizi, annemizi, babamızı, komşumuzu, ailemizi, unuttuğumuz her şeyi bize hatırlatmaya gelir. Ramazan bir hatırlatma ayıdır aynı zamanda. İyiliğin, güzelliğin, erdemin, faziletin, adaletin, ahlakın baki olduğunu hatırlatmaya gelir. Örselenen kardeşliğimizi tamir etmeye gelir. Kırdığımız gönülleri yeniden yapmaya gelir. Ramazan her sene bizlere Kur’anı getirir. Sadece midemize değil, dilimize, gönlümüze, aklımıza, gözümüze tutturduğumuz oruçla bize değişim imkanı sunar. Ramazan, insanı kamil insan, mü’mini de kamil mümin yapmaya gelir. Şu hususa da önemle dikkat etmeliyiz ki Ramazan her gelişinde bizlerin eksik kalan yada var olan eksikliklerimizi gidermek için gelir. Ramazanı ramazan gibi yaşamalıyız. Aksi halde Ramazanın manevi atmosferini kaybederiz. Onu gösteriş ve eğlenceye dönüştürerek onun kendisine has ikliminden uzaklaştırmamalıyız. Merhum Necip Fazıl KISAKÜREK’in dediği gibi  ‘’ Karagöz seyri değil, gözden yaş dökme ayı. Bilinmezi bilirler, bilseler ağlamayı.’’
Bu Ramazan her mü’mine bir milad olsun. Kur’ani hükümlere ve Hz. Peygamberin sünnetine dayalı bir hayat tarzını kazanmamıza, Kur’anın ruhunu, kendi ruhumuza nakşetmemize, Cenab-ı Hakkın bizden istediği ölçülerde yaşamamıza vesile olsun.
Tüm dünyada etkisini sürdüren salgın sürecini milletçe atlatmamızı, Ramazan ayının islam alemine ve tüm dünyaya sağlık getirmesini Cenab-ı Allahtan niyaz ediyorum.
Ramazan-ı Şerifimiz Mübarek olsun”dedi.
 
Editör: TE Bilisim