Okulların açıldığı ilk hafta kutlanan İlköğretim Haftası, Antalya’nın Kaş ilçesi’nde düzenlenen törenle kutlandı.
   Kaş İlçesi’ndeki İlköğretim Haftası kutlamaları Kaş’ın Kasaba Mahallesi’de bulunan Kasaba Şehit Yusuf Polat İlkokulu’nda yapıldı. Kutlamaya Kaş Belediye Başkan Vekili Ahmet Akdeniz,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Göktaş, Vakıf Müdürü Ayhan Yıldırım, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, KUTSO Başkan Yardımcıları   Bayram Karagül, Erhan Saraçoğlu, okul müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
   Kutlama saygı duruşu ile başladı. Hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler şiirler okudu. Öğrencilerin hazırladığı ilk ders konulu, Atatürk’un kara tahta başında ders vermesini canlandıran “İlk Ders” adlı tiyatro oyunu sergilendi. Okul korusu kısa bir konser verdi. Ardından öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ve dans gösterileri sergilendi. Kutlamanın sonunda İlköğretim Haftası konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, ödülleri verildi.
   İlköğretim Haftası kutlamaları proğramında  bir konuşma yapan Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan yaptığı konuşmada”İlköğretim Haftası’nda öğrencilerimizi farklı etkinliklerle, yeni öğretim yılına motive ediyoruz. İlköğretimin bu ülkenin geleceğindeki önemini anlatmaya çalışıyoruz. Bu haftada öğretmen , öğrenci veli işbirliğinin başarıdaki önemini anlatmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimize eğitim sevgisini aşılıyoruz. Çünkü eğitimde başarı sevgiyle, saygıyla, işbirliği ve çalışma ile geliyor” dedi.
   
 
Editör: TE Bilisim