Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı ünlü turizm merkezi Kalkan Mahallesi'nde, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kalkan Kalamar Art Workshop Sanat Çalıştayı yapıldı. Bu yıl 17'si düzenlenen çalıştaya 10 sanatçı katıldı.
Kaş ilçesine bağlı ünlü turizm merkezi olan Kalkan Mahallesi'nde, küratörlüğünü Özer Ulukaya'nın yaptığı ve geleneksel hale getirdiği 'Sanat Otelleri Projesi' kapsamında Kalkan Kalamar Art Workshop Sanat Çalıştayı düzenlendi. Bir hafta süren çalıştaya, Türkiye'nin farklı illerinden sanatçılar Aysun Altınöz, Ayşe İlkay, Ezgi Yüksel, Hürriyet Gençbay, İsmail Atmalı, Latife Akın, Melis Elmas, Reyhan Abacıoğlu, Tülay Bayraktar ve Tuncay Topçu katıldı. Aralarında akademisyenlerin de yer aldığı sanatçılar, bir hafta boyunca akrilik dalında, 100x120 boyutlarında ikişer olmak üzere toplam 20 eser ortaya koydu. Sanatçıların yaptıkları çalışmaları, Kaş ve Kalkan'dan gelen sanatseverler de izledi. Çalıştay sonunda, sanatçıların yaptığı 20 tablodan oluşan halka açık bir sergi açıldı. 20 eser otelde sergilenecek.
Küratör Özer Ulukaya, "Dünyada atık turizm sadece deniz, güneş, kum üçgeninden çıkıyor. Dünyada müzeleri aratmayacak sanat otelleri her gün çoğalmakta, bu oteller sanatseverlerin tercih nedeni olmaktadır. Biz de Kalkan'da 17'sini düzenlediğimiz çalıştaylarla ruhunu dinlendirmek isteyenler için sanatçıların yaptığı eserlerle dolu otellerin çoğalması için çaba harcıyoruz. Bu otellerin çoğalması en büyük arzumuz. Bu çalıştayların amacı da bu. Dünya turizminin gözdeleri olan Kaş ve Kalkan'da usta sanatçıların resmettiği eşsiz tablolarla süslenmiş odalar, çağdaş sanat eserlerinin yer aldığı restoranlar, orijinal heykellerle konuklarını karşılayan lobiler olmalı. İşte o zaman turizme sanat ögesini katmış oluruz" dedi.
 
Editör: TE Bilisim