Antalya'nın Kaş ilçesinde Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi öğtenmen ve öğrencileri 4 ülkenin ortak olduğu 'Gençlik Değişim AB Projesi'  kapsamında 'Çevre ve İklim Değişikliği' konusunda eğitim alıyor.
Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri, 'Bilgilendir, Eğit, Dahil Et' adlı Avrupa Birliği (AB) projenin ortağı oldu. Macaristan'ın koordinatörlüğündeki projede Türkiye, Slovenya ve Yunanistan yer aldı. Öğretmen ve öğrencilere, çevre bilinci kazandırılması hedeflenen projeye her ülkeden 2 öğretmen ve 6 öğrenci katılacak. Proje için Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi, AB fonlarından 16 bin 400 euro hibe almaya hak kazandı.
Projenin ilk toplantısı ve eğitim çalışmaları, 4 ülkenin temsilcilerinin katılımıyla Macaristan'ın Budapeşte ve Balaton şehrinde yapıldı. İlk toplantıya Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Müdürü Muhammet Mermer ve İngilizce öğretmeni Gülsen Aşıklı katıldı.
Proje pakkında bilgi veren Mermer, "2 yıl sürecek. Macaristan, Slovenya ve Yunanistan'daki toplantılara yalnızca öğretmenler ve eğitmenler katılacak. 2023 yılının haziran ayında 3 ülkenin gençlerini ülkemizde, Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi'nde ağırlayacağız. Bundan sonraki toplantı bu yılın eylül ayında Slovenya'da yapılacak. Amacımız öğrencilerimize ve gençlere çevre duyarlılığı ve çevrenin korunmasına yönelik olumlu davranışlar kazandırmak. Diğer ülkelerde gördüğümüz iyi uygulamaları, ülkemize getirip, ülkemizde ve çevremizde uygulamak" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim