Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Kalkan Mahallesi'nde 3 kişinin çağrısı ile bir ayara gelen bir grup gönüllü, ormanlık alanda ve yol kıyısında, yangın çıkaracak ne varsa topladı.
Kaş İlçesi'ne bağlı Kalkan Mahallesi'nde Yardan Özel, Gürkan Özlü ve bir arkadaşlarının çağrısı ile 40 kişilik grup bir araya geldi. Araçlarla İslamlar Mahallesi Akbel Mevkii'ne toplandılar. Grup ellerinde çöp torbaları ile Akbel ile Kaş'a bağlı Yeşilköy Mahallesi arasındaki 4 kilometrelik çam ormanları ile kaplı yol kıyısında ve ormanın içine girdi. Grup, yangına neden olabilecek orman içine atılan cam, plastik, kağıt, naylon ve diğer atıkları topladı.
Etkinliğe öncülük edenlerden Yardan Özel, "2,5 saatte yaklaşık 300 torba çöp topladık. Topladığımız çöpleri, gönüllü olarak etkinliğe destek veren traktör ve pikaplarla atık toplama merkezine gönderdik. Yangına neden olabilecek her şeyi toplamaya çalıştık" dedi. Topladıkları çöpün belkide yüzde 3 ya da 4 olduğunu vurgulayan Yardan Özel, "Amacımız orman yangınlarına neden olan şişe, cam, plastik gibi maddelerin, her atığın ormanlara, yok kenarlarına atılmaması için farkındalık yaratmak, farkındalık oluşturmaktı. Şunun bilinmesi gerekli. Ormana atılacak her şişe, her cam parçası, her plastik parçası yangına davetiye çıkarıyor. Bunu vurgulamak istedik" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim