Antalya'nın Kaş ilçesinde çiftçilik yaparak yaşamını sürdüren ahşap sanatçısı Murat Gürpınar, ikinci kişisel sergisini Kalkan Kültürevi'nde açtı.
Ahşap sanatçısı Murat Gürpınar'ın sergisinin açılışına, Kalkan Kültürevi Yöneticisi Fatoş Bakır Yüksel, Kalkan'da yaşamını sürdüren yerli ve yabancı sanatçılar, sanatseverler ve sanatçının dostları katıldı.
Serginin açılışında konuşan sanatçı Murat Gürpınar; Adana'da uzun yıllar matbaacılık yaptıktan sonra Kaş'ın Ova Mahallesi'ne yerleşerek çiftçilik yapmaya başladığını söyledi. Küçük yaştan beri ahşapla, ağaçla içli dışlı olduğunu belirten Gürpınar, "Doğadan topladığım ağaç dallarına, kütüklere şekil vermeye başladım. Ağaç dallarına, kütüklere şekil verirken, bunlara kendi iç dünyamı yansıtmaya çalıştım. Gördüğünüz bu eserler ortaya çıktı. Bunlar alaylı bir sanatçının yaptıkları. Doğadan topladığım dal ve kütüklerin doğal halini bozmuyorum. Temizliğini yapıyorum. Böcek koruması sürüyorum. Üstünü bal mumu ve zeytinyağını karıştırarak oluşturduğum macunla kaplıyorum. İlk sergimi geçen yıl burada açmıştım. Çok ilgi görmüştü. Bu yıl yine davet edilince düşünmeden ikinci sergimi açtım" dedi.
Murat Gürpınar'ın 30 eserinin yer aldığı sergisi 20 Eylül'e kadar açık kalacak.
 
Editör: TE Bilisim