KAŞ'TA 20 SAATTE YARIM METRE KAR YAĞDI, KAPANAN YOLLAR AÇILDI
 Kaş ilçesinin 1000-1200 rakımlı mahallelerinde yaklaşık 20 saat süren yağış sonrası kar kalınlığı 50 santime kadar ulaştı. Özellikle yayla bölgelerindeki kapanan yollar iş makineleriyle açıldı.
Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Gömbe ve Sütleğen yaylaları bölgesinde yağan  yoğun kar yağışı, mahalle yollarının aralıklarla  kapanmasına yol açtı. Ulaşımda zorluklar yaşandı. Kaş’ı Gömbe Yaylası’na bağlayan karayolundaki  Kuruova Beli ve Sinekçi Beli’nde de ulaşımda zaman zaman güçlükler yaşandı. Karayolları ekipleri bu bölgede çalışma yaptı.
Kaş İlçesi’ne bağlı denizden yaklaşık  1000 ile 1.200 metre yüksekliğindeki Gömbe Yaylası ve Sütleğen Yaylası  merkezlerinde ve bu yaylaların daha yukarısında Salı gecesi başlayan kar yağışı akşama kadar devam etti. Öğleden sonra Gömbe ve Sütleğen mahalleleri merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye, yukarılardaki mahallelerde yarım metreyi geçti. Sütleğen – Gömbe ve Sinekçi Beli - Gömbe Mahallesi arasındaki ana karayolunda, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü’ne ait bir greyder ve bir tuzlama aracı yolu açık tutmak için kar temizliği yaptı. Daha yukarılardaki mahallelerde Kaş Belediyesi’ne ait 2 greyder, 3 bekoloder, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir greyder yolları açtı.
Aralıklarla yolları kapanan Kaş’a bağlı Yuvacık, Akörü, Şemsi, Beldibi, Sinekçi, Cemre, Yayla Çukurbağ, Yayla Bayındır, Yeşilbarak, Yayla Kılınçlı, Kızlağaç, Sögütçük mahalleleri yollarında yolları açıldı. Akşam saatlerinde tüm mahallelerde ulaşımda yaşanan kesinti ve sıkıntı sona erdi. Kaş yağışı akşam saatlerinde durdu. 
Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer; kar yağışı yaklaşık  20 saat devam etti. Ekiplerimiz gün boyu kordineli olarak çalıştı. En son olarak Cemre Mahallesi yolu açıldı. Şu anda kapanan, ulaşımda zorluk çekilen mahalle yolu yok dedi.
 
Editör: TE Bilisim