Antalya’nın Kaş İlçesi Turizm ve Tanıtma Derneği Organizasyonu ile 3-4 Mayıs 2019 tarihlerinde Uluslararası 7 Güneş 7 Ay Festivaline ( Festival Sete Sois Sete Luas 2019) ev sahipliği yapacak.Festival iki gün sürecek.

3 Mayıs Cuma günü başlayacak olan festivalin ilk etkinliği Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda Yaratıcı Çocuk Atölyeleri ile başlayacak. Kaş’ın çevre okullarından gelecek 40-45 ilköğretim öğrencisi öğretmenleri eşliğinde sanat atölyelerine katılacaklar.
Festivalin resmi açılışı saat 17:00’de Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak. Açılışa Portekiz’in Ankara Büyükelçisinin de katılması bekleniyor.

Resmi açılışın ardından “Akdeniz Mavisi-Likya Güneşi” başlıklı Karma Resim Sergisi açılışı ve aynı gece Portekiz Fado sanatçısı Ines Linares konseri Antik Tiyatroda izlenecektir.

Festivalin ikinci gününde Kaş eski limanında duvar resmi performansı gerçekleştirilecektir. Sonrasında Uzunçarşı-Kral Mezarında arp dinletisi sunulacak.   Kaş’ta yaşamını sürdüren Demet Orbay, Olça Tansuk, Devak, Gölge Artizm başta olmak üzere birçok sanatçının katılacağı duvar resmi performansı gerçekleştirilecek.

İkinci gün akşamı Antik Tiyatroda Social Inclusion Band konseri ve Aylin Aslım konseri yapılacak. Festival bu konserlerle sona erecek.

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan   Festival ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “ 1993’de başlayan Festival Sete Sois Sete Luas halen 10 farklı ülkedeki 30 kentte her yıl yapılmaktadır. Bu ülkeler: Brezilya, Cape Verde, Hırvatistan, Fas, Fransa, İtalya, Portekiz, Romanya, Slovenya, İspanya ve Tunus.

Popüler, etnik, geleneksel müzik ve plastik sanat alanlarında yapılan bu Festival, Avrupa ve genellikle Akdeniz kültürlerinin önemli şahsiyetlerine de yer veriyor. Örneğin kurulduğu tarihten 2010 yılına yani hayata veda ettiği yıla kadar Festivalin onursal başkanlığını ve gönüllü hamiliğini Nobel Ödüllü ünlü Portekizli yazar Jose Saramago üstlenmiş. Daha sonra Nobel Ödüllü İtalyan aktör Dario Fo görevi devralmış. 2012’den beri aynı görevi Cape Verde Adaları Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı yürütmektedir. Festival Avrupa’da çeşitli ödüller almıştır. Türkiye’de ilk kez Kaş’ta düzenleniyor. Bu çok önemli. Kaş’ın tanıtımına, turizmine ve sanat dünyasına önemli katkı sağlayacak. Bu önemli etkinliğe, tüm sanat dostlarını bekliyoruz. Türkiye’de bir ilki Kaş’ta gerçekleştirecek olmanın onurunu yaşıyoruz ” Dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim