Ak Parti Kaş İlçe Başkanlığı'nın 7. Olağan Kongresi'nde tek aday olan Okay Bilgin başkan seçildi.
AK Parti Kaş İlçe Başkanlığı'nın 7. Olağan Kongresi, Kaş Akçagerme Tesisleri'nde açık alanda yapıldı. Kongreye AK Parti Antalya milletvekilleri İbrahim Aydın, Mustafa Köse, Atay Uslu, Kemal Çelik, Tuba Vural Çokal, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti eski Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Kaş Belediye Başkanı AK Parti'li Mutlu Ulutaş, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Geyik Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayram Doğan, AK Parti Kaş İlçe Başkanı Hüseyin Aksak, eski Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, delegeler ve partililer katıldı.
AK Parti Kaş İlçe Kongresi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ile başladı. Kongrede divan başkanlığına oybirliği ile eski Uşak Milletvekili Alim Tunç seçildi. Ardından faaliyet raporu ve mali rapor okundu ve oybirliğiyle kabul edildi.
Kongrede bir konuşma yapan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, belediye hizmetleri ve yatırımları hakkında bilgi vererek, "Son günlerde Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz gerginliği Kaş ilçesinin odak noktalarından biri yaptı. Karşımızda bulunan Yunanistan'ın Meis Adası bizim kardeş şehrimiz ve komşumuz. Biz bu sorunların bir an önce aşılmasını istiyoruz. Meis- Kaş ve Türk- Yunan dostluğunun sürmesini istiyoruz" dedi. Ardından kongreye katılan milletvekilleri birer konuşma yaptı.
AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da "AK Parti birlik ve beraberliğin partisidir. Bu sayede Antalya'da oy oranımız yüzde 21'lerden yüzde 47'ye yükseldi. Yine hep birlikte çalışarak 2023 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden başkan seçeceğiz. 2024 yılında Kaş Belediyesi'ni tekrar ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni de yeniden geri alacağız. Kaş Belediye Başkanımızın yanındayız. Kaş'ta hep birlikte güzel işler yapacağız" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra seçime geçildi. 401 delegeden 216'sı oy kullandı. Geçerli sayılan 213'ünün tamamını alan Okay Bilgin, AK Parti'nin yeni ilçe başkanı oldu. İlçe yönetim kurulu üyeliklerine de Osman Deniz Karataç, Abdullah Toraman, Hakan Kalkan, Ahmet Bozköylü, Selma Çolakoğlu, Mesut Uçar, Selim Aydoğan, Mesut Karadayı, Osman Erer, Ömer Yıldız, Şahin Karakaş, Ramazan Yıldırım, Sabri Ardıç, Adem Batur, Mehmet Kulaksız, Huriye Özkaya, Cafer Tüm, Mehmet Ada ve Mustafa Kalkanlı seçildi. İl kongresi delegeliklerine de Okay Bilgin, Mutlu Ulutaş, Halil Kocaer, Bayram Ardıç, Yusuf Avcı, Musa Yücel, Hüseyin Aksak, Ömer Şükrü Öner, Hasan Toker, Ali Bekik, Salih Usta, Abdullah Yağmur, Osman Karataş, Tülin Tuna, Fırat Demirci, Hasan Kalkan, Osman Erer, Sabri Ardıç ve Ali Ovalı seçildi.
Editör: TE Bilisim