Akbel Camii'nde Geleneksel İftar Yemekleri devam ediyor .
Kaş İlçe Müftülüğü'ne bağlı İslamlar Mahallesi Akbel Camii'nde bu yıl 13.cüsü düzenlenen ve geleneksel hale gelen " İftar Yemekleri " verilmeye devam ediyor.
Kaş Müftülüğü Akbel Camii görevlisi Ali Karaardıç; “Geleneksel iftar yemeklerimizi bu yıl da devam ettiriyoruz. 'Ramazan Paylaşmaktır, Paylaşmak İbadettir' diyerek kurduğumuz bu sofralar birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendiriyor. Dayanışmanın, hoşgörünün arttığı bu ayda iftar yemeklerimize katkıda bulunan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum" dedi
İmam Karaardıç " İftar yemeklerinizin Mahallemizde birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olduğu aşikar. Pandemi dönemini de sayarsak 15 yıldır her Ramazan ayında bu geleneğin yaşatılmasındaki en büyük kazanımın 5 yaşındaki çocukların 20 yaşına geldiklerini ve Camii cemaatinin çoğunluğunun gençlerden oluşması iftar organizasyonun da en büyük kazanımı olsa gerek" dedi.
İlçe Müftümüz Sayın Turgut Topaloğlu ise "Ramazan ayında infakın , birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birisi de Akbel Camiinde yaşatılıyor , iftar organizasyonun her yıl düzenlenmesinde gayret gösteren din görevlimiz Ali Karaardıç hocamıza ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum " dedi.
Geleneksel hale gelen iftar yemekleri 13 yıldır kesintisiz devam ediyor. Her gün yaklaşık 400 kişilik yemek Akbel Camii aşevinde pişiriliyor ve Mahalle halkı bir arada iftarını açıyor.
 
 
Editör: TE Bilisim