Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Kaş – Kalkan Birimi tarafından AKUT gönüllüleri için arazide, uygulamalı arama kurtarma eğitimi düzenlendi. Arazideki eğitimde, iki hafta önce verilen teorik eğitimin, pratiği gerçekleştirildi.

   AKUT Kaş – Kalkan Birimi tarafından AKUT gönüllüleri için, Kaş’a bağlı Kalkan Mahallesi Yalı Bölgesi’nde, uygulamalı olarak Doğada Arama Kurtarma Eğitimi eğitimi düzenlendi. Uygulamalı eğitim, değişik arazi koşullarında verildi. Eğitime, Antalya, Alanya ve Kaş- Kalkan Birimi’nden toplam 14 kişi katıldı. Katılımcılara eğitimi, AKUT Kaş – Kalkan Birimi Sorumlusu Bircan Tolunay ve AKUT İzmir Birimi’nden Ramazan Ergut verdi. Eğitim, 2 gün boyunca arazide yapıldı. Arazide gecelendi. Eğitimde arazide arama teknikleri, ayak izi belirti takibi, aktif arama yöntemleri, harita bilgileri, harita çeşitleri ve bunları kullanma, navigasyon kullanma yöntemleri uygulandı. Teorik eğitimde öğrenilenler yaşama geçirildi.

  İki gün süren uygulamalı eğitimle ilgili olarak AKUT Kaş – Kalkan Birim Sorumlusu Bircan Tolunay yaptığı konuşmada” AKUT olarak düzenlediğimiz uygulamalı eğitimde, daha önce teorik olarak öğrendiklerimizi arazide uyguladık. Bu kapsamda, kayıp ihbarı ile birlikte oluşması gerek birimleri oluşturduk. Neler yapılması gerekiyorsa hepsini yaptık. Yurt içinde veya yurt dışında olası olaylarda yapacağımız kurtarma çalışmalarına ekiplerimiz hazır hale getirdik. Başarılı bir eğitim çalışması oldu” dedi.

 
Editör: TE Bilisim