Kaş Başsavcılığına ilk defa başsavcı ataması yapıldı.
Kaş Adliyesinde yeni Adli Yargı atamaları belli oldu. Kaş İlçesinde yargıda yoğunluk nedeniyle ilk defa Bassavcı atandı.
Kaş İlçesinde geçen yaz kararnanesinde C. Savcısı olarak atanan Tufan Çaldıran bu yaz kararnemesinde Kaş Adliyesine Başsavcı olarak atandı.
Memkeketi Sivas olan Tufan Çaldıran öncesinde Trabzon Tonya İlçesinde görevde bulunuyordu. Evli ve iki çocuk babası olan Tufan Çaldıran'ın eşi Aysun Çaldıran da aynı zamanda Kaş Adliyesinde hakim olarak bulunuyor.
Geçen yıl Kaşta göreve başlayan Tufan Çaldıran Kaş Adliyesindeki tefrişat ve oda düzenlemeleri konusundaki çalışmaları ve yeni yapılacak Adliye Sarayı konusundaki çalışmalarıyla dikkat çekmişti.
Başsavcı Çaldıran "Kaş İlçesi benim 3.görev yerim. Kaş görev yaptığım yerlerden isteyerek geldiğim ve beğendiğim bir yer. Geldiğimde Adliye de yer sıkıntısı vardı. Düzenleme gerekiyordu. Arşiv sıkıntımız vardı. Adalet Bakanlığı ile yazışmalarda Elmalı Adli Yargı Adalet Komisyonu üzerinden yazışmalarda yapıyordu ve işler ve yazışmalarımız uzuyordu. Hukumet Konağı içerisinde bulunan Adliyemiz 3.katta ve vatandaş için çok sıkıntı yaşıyoruz. Yer sıkıntısı ve personel sıkıntımız hala devam ediyor. Kalemlerimizin bulunduğu alanlar yetersiz ve dar. Kaş Adliyesi olarak yeni ve müstakil bir Adliye binasına acilen ihtiyacımız var. Şu an yerimiz hazır. Eski Cezaevinin olduğu ve şimdiki geçici Arşiv olarak kullanılan bina yıkılıp yerine Adliye Sarayı yapılması planlanıyor. Bu konuda geçmişte alınmış ancak ödenek sıkıntısı yüzünden baslanamamış.
Kaş İlçesinde ilk başsavcılık olarak müstakil yeni bir Adliye Binasını kazandırmayı arzu ediyoruz. Bu konuda Kaş Belediyesi ve Kaş Kent Konseyi ile işbirliği halindeyiz. Bunu da başaracağız. Şimdiden Kaş Ilcrm hayırlı olsun. Dedi...
Devamla Kaş İlçesi , turizmle geçinen küçük bir ilçe. Daha çok butik otel, pansiyona butik konaklamaya dönük işletmeler olduğundan ev fiyatları oldukça yüksek. Tayinle gelen personel ev bulmakta zorlanıyor. Geçim sıkıntısından çoğu personel Kaşta görev yapmak istemiyor. İmar tam olarak çözülemediginden kaçak binalar artıyor.Dolasıyla İmar kirliliğinden dolayı Kaş Adliyesinde dosyalar çoğaldı. Tüm personel iş yükü altında. Bu konununda başta Belediye, Kaymakamlık ve diğer ilgili kurumlarca elele verilip çözümlenmesi gerekiyor. Bizler Adaletin temsilcisi Hakim ve Savcı olarak adaleti sağlamak mağdurların haklarını korumak için buradayız. Dedi.
 
Editör: TE Bilisim