KAŞ’TA RAMAZAN BAYRAMI 2 MAYIS PAZARTESİ GÜNÜ SABAH 06:38’DE CAMİLERDE BAYRAM NAMAZI KILINACAK. GELENEKSEL RAMAZAN BAYRAMI BAYRAMLAŞMASI İSE 2 MAYIS PAZARTESİ GÜNÜ RAMAZAN BAYRAMININ BİRİNCİ GÜNÜ SAAT 11:00’DE CUMHURİYET MEYDANI KAŞ BELEDİYE ÇAY BAHÇESİNDE YAPILACAK PROĞRAM TÖRENİYLE KAMUDA GÖREVLİ PERSONEL İLE VATANDAŞLAR BAYRAMLAŞACAK.  KURUM AMİRLERİ TARAFINDAN İLÇEDE BULUNAN ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ZİYARET EDİLECEK.
 
KAŞ’TA RAMAZAN BAYRAMI NAMAZI 2 MAYIS PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 06:38’DE İLÇEDEKİ CAMİLERDE VATANDAŞLARLA KILINACAK. BAYRALAŞMA PROĞRMA İSE 2 MAYIS PAZARTESİ GÜNÜ BELEDİYE ÇAY BAHÇESİNDE
Kaş İlçesi’nde 2 Mayıs Pazartesi günü sabah saat 06:38’de ilçedeki camilerde Ramazan Bayramı namazı kılınacak. Kaş İlçesi’nde 60 yıldır yapılan geleneksel bayramlaşma proğramı töreni her yıl olduğu gibi bu yılda Kamuda görevli personel ile vatandaşların geleneksel Ramazan Bayramı Bayramlaşma proğramı töreni ise 2 Mayıs Pazartesi günü saat 11:00’de  İlçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı Kaş Belediye Çay Bahçesi”nde yapılacak.
 
KAŞ RAMAZAN BAYRAMINDA DOLU
Kaş İlçesi’nde 5 günlük Ramazan Bayramı tatili için hazırlıklar tamamlandı. Bayramda ilçedeki tüm konaklama tesisleri başta olmak üzere tüm turistik işletmeler ilçeye gelecek misafirleri ağırlamayı bekliyor.
5 günlük bayram tatili nedeniyle,  yapılan rezervasyonlarla beraber ilçedeki oteller ve pansiyonlar doldu. Yetkililer, Kaş halkına ilçeye gelecek olan tatilcileri, evlerinde misafir etmeleri tavsiyelerinde bulundular. Kaşlı Turizmciler şimdiden çifte bayramı yaşıyorlar. Kaş’ta 5 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yapılan rezervasyonlarla doluluk oranının % 100 olması turizmciyi rahatlattı. Turizmci, Ramazan ayında iç pazarda yaşanan düşüşü, bayram döneminde telafi edecek. Oteller, pansiyonlar yüksek doluluk bekliyor. Turizmciler, Ramazan ayında iç pazarda yaşanan düşüşün, bayram dönemindeki hareketlilikle amorti edilmesini bekliyor. 5 günlük Ramazan Bayramı tatili için son hazırlıkların yapıldığı Kaş'ta, işletmecilerin umutları ise yerli turistler. Bayramda tatile ilçeye gelecek yerli ve yabancı turistleri ağırlayacak olan işletmeciler, bayram öncesi son hazırlıklarını tamamladılar. Bayram dolayısı ile ilçeye gelen misafirlerin huzur ve güvenli bir tatil yapmaları için tüm önlemlerin alınacağını belirten yetkililer Kaşlı vatandaşların ve bayram tatiline Kaş’a gelecek tüm konukların rahat olmaları için her türlü tedbirlerin alındığını söyledi.
Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı tüm vatandaşların mübarek Ramazan Bayramını kutladı. Kaymakam Yazıcı yaptığı açıklamada” Bu vesile ile tüm çalışma arkadaşlarınım ile ailelerinin ve  vatandaşlarımızın mübarek Ramazan Bayramını kutlar, Bayramın başta aziz milletimiz olmak üzere tüm insanlığa birlik, beraberlik, sağlık, mutluluk, huzur getirmesini temenni eder, dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştirmesini dilerim.”dedi.
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ise Kaş İlçesi’ne bayram tatili nedeniyle tatile gelecek olan tüm konukların tatillerini en iyi bir şekilde geçirebilmeleri için her türlü tedbirlerin alındığını belirterek,,” Başta Kaşlı vatandaşlarımızın olmak üzere, tatile gelen konuklarımızın mübarek Ramazan Bayramını tebrik ederim.” dedi. Başkan Ulutaş Ramazan Bayramı süresince belediye çalışanlarının 24 saat nöbetleşe görev yapacaklarını ve ilçeye gelecek olan misafirler için her türlü tedbirin alındığını söyledi.
Kaş İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu ise yayımladığı bayram mesajında;  “Allahın biz mümin kullarına ikramı olan Ramazan bayramını 2 mayıs pazartesi hep birlikte idrak edeceğiz inşallah. Siz değerli kardeşlerimizi hem kadir gecesinde hemde bayram namazında camilerimize bekliyoruz. Bayram sevincini hep birlikte tatmayı ve yaşamayı ümid ediyoruz. Kadir gecenizi ve Ramazan Bayramnızı canı gönülden tebrik eder Allahın inayetinin selametinin Kaş’ımıza, Antalya’mıza, Türkiye’mize, Aziz Milletimize ve tüm insanlığa olmasını diliyorum.
KAŞ’TA GELENEKSEL RAMAZAN BAYRAMI BAYRAMLAŞMASI 2 MAYIS PAZARTESİ GÜNÜ
Kaş İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenecek olan Geleneksel Ramazan Bayramı bayramlaşma töreni Ramazan Bayramının İlçe halkıyla kamuda görevli personel bayramın birinci günü 2 Mayıs Pazartesi günü saat 11:00'de Kaş Cumhuriyet Meydanı’ndaki Belediye Çay Bahçesi’nde protokol ile halkın geleneksel bayramlaşma töreni yapılacak. Çay bahçesindeki bayramlaşmanın ardından Kaş TCSG-20 Bot Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, ilçe Emniyet Müdürlüğü, ziyaret edilecek. Kaş İlçesi’nde ikamet eden şehit yakınları ve gaziler bayram süresi boyunca bizzat Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, İlçe Müftüsü, Orman İşletme Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü ve personellerinin eşliğinde bayram boyunca ziyaretler gerçekleştirilecek. Şehit yakınları, gaziler ve ihtiyaç sahiplerine yapılacak ziyaretler sırasında verilecek olan hediyeler Kaş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca sağlanacak.
KAŞ KAYMAKAMI ŞABAN ARDA YAZICI’DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı tüm vatandaşların mübarek Ramazan Bayramını kutladı. Kaymakam Yazıcı yaptığı açıklamada” Bu vesile ile tüm çalışma arkadaşlarınım ile ailelerinin ve  vatandaşlarımızın mübarek Ramazan Bayramını kutlar, Bayramın başta aziz milletimiz olmak üzere tüm insanlığa birlik, beraberlik, sağlık, mutluluk, huzur getirmesini temenni eder, dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştirmesini dilerim.”dedi.
RAMAZAN BAYRAMI PROĞRAMI
Arefe 1 Mayıs Pazar
Ramazan Bayramı 1. Gün: 2 Mayıs Pazartesi
Ramazan Bayramı 2. Gün: 3 Mayıs Salı
Ramazan Bayramı 3. Gün: 4 Mayıs Çarşamba
 
Editör: TE Bilisim