Kaş İlçesi’nde 60 yıldır devam eden gelenekselleşen ilçe protokolü ile vatandaşların Ramazan Bayramı nedeniyle bayramlaşması 3 yıldır salgın hastalık pandemi nedeniyle yapılamayan bayramlaşma töreni tekrar yapıldı.
Antalya'nın Kaş ilçesinde 60 yıldır yapılan geleneksel Ramazan Bayramı peotokol ile vatandaşların bayramlaşması 3 yıldır salgın hastalık pandemi nedeniyle ara verilen bayramlaşma töreni nihayet tekrar yapılarak gerçekleştirildi. Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda protokol ile vatandaşlar bayramlaştı. Kaş Belediyesi Çay Bahçesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen bayramlaşma programına, Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Serdar Yıldırım, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol, Emniyet Müdürü Volkan Cansever, daire amirleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
  Bayramlaşma programında konuşan Kaymakam Şaban Arda yazıcı, Ramazan Bayramı’na erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Salgının etkilerinden kurtularak, birlik ve beraberliği, maneviyatla yükseltebilecek bir ramazan ayı idrak ettiklerini belirten Kaymakam Yazıcı konuşmasına “Ramazan Bayramı, millet ve islam alemi olarak, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı ve yardımlaşmamızı en üst noktaya taşıyan önemli günlerimizdendir. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşamak, hem dinimizin bir gereği hem de kadim milletimizin bir emaneti ve bunu anlamlı şekilde çocuklarımızla birlikte geleceğe taşıyabilmek önemlidir. Bugünlerimizin ailelerimizle birlikte huzurumuza, birliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum. Bayramları bayram gibi yaşayacağımız bugünleri, Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Hepinize, ailelerinizle birlikte iyi bayramlar diliyorum” dedi.
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da, Ramazan ayının bir araya gelmenin, dayanışmanın, kaynaşmanın, birlik ve beraberliğin vesilesi olduğunu ifade ederek, güzel bir ramazan ayı geçirdiklerini belirten Başkan Ulutaş konuşmasına “Mahallelerimize ziyaretlerde bulunduk. Yaşlılarımız, şehit ve gazi yakınlarımız, sevdiklerimizle bir araya gelme fırsatımız oldu. Bunlar, bizim geleneğimiz, örfümüz, adetimiz. İnşallah bunu sonraki süreçte de devam ettireceğiz. Bir arada olmayı çok özlemişiz. Ramazan ayının birliğimize, beraberliğimize, dayanışmamıza, paylaşmamıza vesile olmasını diliyorum. Ramazan Bayramı’nızı sağlık, sıhhat, afiyet getirmesi temennisiyle en içten dileklerimle kutluyorum.” diye konuştu.
AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ise son iki yılı pandeminin gölgesinde geçirdiklerini, bu süreci atlattıklarını işaret ederek, konuşmasına“Birlikte yan yana olmanın bir kere daha ne kadar önemli olduğunu, bize görmediğimiz o küçücük virüs hatırlattı. Pandemiyi atlattık ancak 2022 yılı çok iyi geçecek derken hemen kuzeyimizde tarihi, ekonomik, kültürel komşuluk ilişkilerimizin olduğu iki ülkenin arasında savaş ortaya çıktı. Bu savaş gösterdi ki, huzur ve istikrar çok önemli. Eskiden savaş denilince aklımıza Ortadoğu, Afrika gelirdi. Şimdi savaş Avrupa’nın ortasında. Eskiden mülteci denilince Afganlılar, Suriyeliler aklımıza gelirdi ama şimdi Ukraynalıların mülteci olduğunu görüyoruz. Bu süreçte huzur, istikrar, güçlü olmak, birlik, beraberlik içerisinde olmak çok önemli. Hamdolsun biz böyle bir milletiz, böyle bir medeniyetiz. Hiçbir zaman birliğimizi, beraberliğimizi, gayretimizi kaybetmedik, inşallah kaybetmeyiz de. Bu Ramazanlar, bu bayramlar, o birliğimizi güçlendirme zamanları. Allah nice güzel bayramlara birlikte kavuştursun” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, İlçe merkezinde restorasyon çalışmaları devam eden Kaş İlçe merkez Süleyman Çavuş Camisini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgilendirildiler. Daha sonra ilçe merkezindeki esnaf ve vatandaşlarla bayramlaşan ve sohbet eden protokol Kaş İlçe Sahil Güvenlik Bot Komutanlığına, İlçe Jandarma Komutanlığına ve Emniyet Müdürlüğüne bayram ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretler sırasında kısa sohbetler yapan ziyaretçilere ev sahipleri tarafından kolonya, çikolata ve baklava tatlısı ikram edildi.
KAŞ BELEDİYE BAŞKANI ULUTAŞ, PERSONELİYLE BAYRAMLAŞTI
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Ramazan Bayramı öncesi personeliyle bayramlaştı.
Önce Kalkan Hizmet Birimi ve Ova kademe binasında hizmet veren personeliyle bayramlaşan Başkan Mutlu Ulutaş, ardından idari binadaki personelin de bayramını kutladı. Belediye Toplantı Salonundaki bayramlaşma programına, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı.
Başkan Ulutaş, yaptığı konuşmada, üç yıllık görev süresi içerisinde kendi sorumluluk alanında işini layıkıyla yapmaya çalışan personeline teşekkür ettiğini kaydetti. Kaş Belediyesinin ilçenin en dinamik, en üretken ve en verimli kurumlarından biri olduğunu ifade eden Başkan Ulutaş, “O yüzden sizlerle iftihar ediyorum. Hemen hemen tüm kamu kurumları, belediyeye taleplerini bildiriyor. Aktif hizmet yapan tüm birimlerimiz, her daim diğer kamu kurumlarına yardımcı oluyor. Hepsi kendi branşında, kendi kabiliyetinde, kendi sorumluluk alanı içerisinde çalışmalara emek veren imar, yazı işleri, insan kaynakları, hukuk, yani bütün birimlerimiz, burada hizmet vermeye çalışıyor. Müdürlerimize, başkan yardımcılarımıza, meclis üyelerimize, memurumuza, işçimize, hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.
Başkan Ulutaş, Kaş Belediyesinin hem hizmetlerini yürüttüğünü, çalışma standartlarını yükselttiğini hem de vatandaş memnuniyetini maksimize etmeye çalıştığını ve kendi çalışma alanlarını genişlettiğini belirtti. 2014 yılından sonra bütün şehir yasasıyla beraber tüm ilçeye hizmet verdiklerini hatırlatan Başkan Ulutaş, belde ve belediyelerden bir araya gelmiş ekibin, hizmetleri en iyi şekilde vatandaşlara, Kaş’ın her noktasına ulaştırdığını aktardı. Başkan Ulutaş, Kaş Belediyesinin hizmetlerinin Türkiye’nin ve dünyanın her noktasından ilçeye gelenlerin izlenimlerine vesile olduğunu, o açıdan her çalışma arkadaşının mesuliyet taşıdığına dikkati çekti.
Personelinin Ramazan Bayramı’nı kutlayan Başkan Ulutaş, “Rabbimden, aileniz, sevdikleriniz ve çocuklarınızla birlikte sağlık, sıhhat, afiyet içerisinde mutlu, huzurlu bayramlar geçirmenizi temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nız mübarek olsun. Hayırlı bayramlar diliyorum” dedi. 
Başkan Ulutaş, bayramlaşma sırasında personeline bayram şekeri, kolonya ve hediyeler verdi.
KAŞ KAYMAKAMI ŞABAN ARDA YAZICI’DAN GÖMBE MAHALLESİNDE ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET
Kaş kaymakamı Yazıcı beraberindeki heyetle birlikte Gömbe Mahallesi’nde ikamet eden şehit ailesini ziyaret etti.  Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı,  Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Serdar Yıldırım, Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ile birlikte Bitlis’in Mutki İlçesinde vatani görevini ifa ederken bölücü terör örgütü ile çıkan silahlı çatışma sonucu şehadete eren Abdurrahman Esen’in Gömbe mahallesinde ikamet eden ailesine ziyarette bulundu.
 
 
Editör: TE Bilisim